№59

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2017/№ 59 Інші номери журналу ›
  • Податківці не мають претензій до «соцкультпобут»-витрат Лист ДФСУ від 24.05.2017 р. № 350/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Заблокували податкову накладну: подаємо «розблокувальні» документи 1 липня після тестових випробувань стартувала система блокування податкових накладних у повноцінному робочому режимі. На жаль, цей старт вийшов якимсь непереконливим. Мало того, що платникам ПДВ довелося чекати на реєстрацію податкових накладних більше доби, так ще не зрозуміло було, як діяти при розблокуванні ПН. Ні, звичайно, теоретично всі знали процедуру подання документів Комісії ДФСУ, ось тільки не могли її виконати технічно. Причому у безвиході опинилися навіть місцеві контролери. Через декілька днів ситуація покращилася, але питання щодо розблокування і подання документів ще залишилися. Давайте сьогодні розберемо їх детально.
  • Знову — про блокування ПН Можливо, ідея боротьби з так званими скрутками шляхом блокування податкових накладних (ПН) сама по собі і непогана, але її втілення залишає бажати кращого...
  • АТО-нерухомість і зменшення податку на прибуток На сторінках нашого видання ми вже неодноразово розповідали про пільги з податку на нерухомість, розташовану у зоні АТО. Сьогодні, скориставшись нагодою від податківців, знову поговоримо про це.
  • Коригуємо відпускні Відпустка! Це море, сонце, ліс, гори, річка, риболовля, шашличок на дачі, можливість спокійно поспілкуватися з дітьми і близькими людьми. А ще це — відпускні, які безсоромно можна витратити на довгождані утіхи. Але щоб грошики потрапили відпускникові в кишеню в правильній сумі, бухгалтерові треба старанно потрудитися. Особливо якщо в розрахунковому періоді на підприємстві було підвищення окладів. Про те, як це зробити легко і просто, ми з вами, дорогі друзі, зараз і поговоримо.
  • Договірна відповідальність в умовах блокування ПН Ідея передбачати в договорах поставки санкції за нереєстрацію постачальником ПН не нова*. Але вона заблищала новими барвами, як тільки почала «по-справжньому» працювати система моніторингу і блокування реєстрації ПН**. Як подібна процедура вплине на сплату договірних штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію ПН? Чи може постачальник, вказуючи на відсутність своєї вини у блокуванні ПН, уникнути відповідальності? Якщо постачальник все ж таки заплатить штраф, чи може він якимсь чином компенсувати свої «штрафні витрати»? Загалом, хто винен і що робити? ☺
  • Я на ваше блокування ПН скаргу подам! Колективну! Було б смішно, якби не було так сумно... У цій статті розберемося з Порядком розгляду скарг на рішення комісії ДФС про відмову в реєстрації ПН/РК у ЄРПН* (далі — Порядок № 485). Він не лише прийнятий, але вже встиг набути чинності (з 14.07.2017 р.). Пройдемося цим Порядком і подивимося, що в ньому цікавенького.
  • З дооцінкою основних засобів, зате — без податкової різниці за п. 140.2 ПКУ Підприємство несе втрати через невраху- вання при оподаткуванні податком на прибуток частини відсотків за позиками, отриманими від пов’язаної особи — нере- зидента, оскільки вимушене розраховувати податкові різниці за п. 140.2 ПКУ. Чи можна якимсь чином розв’язати цю про- блему, щоб уникнути зайвих податкових втрат? (м. Дніпро)
  • Червневі АН/ПН/РК реєструємо у липні без штрафів Верховна Рада прийняла Закон щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податко- вих (ПН) та акцизних (АН) накладних унаслідок несанк- ціонованого втручання у роботу комп’ютерних мереж (базовий законопроект № 6684). Відповідні зміни вносяться до підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ.
  • Як оскаржити відмову у реєстрації ПН/РК Уряд постановою від 04.07.2017 р. № 485 затвердив Порядок розгляду скарг на рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН.
  • Новий перелік нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток Постановою КМУ від 04.07.2017 р. № 480 затвердже- но перелік організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі податок з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/ або не є податковими резидентами держави, в якій вони зареєстровані як юридичні особи.
  • Затверджено форми типових рішень із майнових податків Кабмін постановою від 24.05.2017 р. № 483 затвер- див форму типового рішення про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на не- рухоме майно.
  • Нова форма декларації про майновий стан Мінфін наказом від 06.06.2017 р. № 556 виклав у но- вій редакції форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення.
  • Коефіцієнт рентабельності для рентної плати за ІІ квартал ДФСУ у листі від 14.07.2017 р. № 18527/7/99-99-12- 03-04-17 нагадує, що у разі порушення гірничими під- приємствами строку регулярної повторної геолого-еко- номічної оцінки запасів корисних копалин ділянки надр передбачено застосування коефіцієнта рентабельності гірничого підприємства, що дорівнює 3-кратному роз- міру облікової ставки НБУ.
  • Порядок ведення єдиного реєстру ІПК Мінфін наказом від 24.05.2017 р. № 523 затвердив Порядок ведення єдиного реєстру індивідуальних по- даткових консультацій (ІПК).
  • Як рієлтери звітують про договори оренди Суб’єкти господарювання, які провадять посеред- ницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов’язані надсилати інформа- цію про укладені за їх посередництвом цивільно-пра- вові договори (угоди) про оренду нерухомості до кон- тролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, установленою Мінфіном (п.п. 170.1.6 ПКУ).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі