05.06.2017

Продаєте товари через Інтернет? Видайте чек РРО!

ДФС у Харківській області в листі від 26.05.2017 р. № 387/ІПК/20-40-14-10-17 розповіла, як оформлювати розрахунковий документ у випадках, коли оплата товарів, придбаних через Інтернет, проводиться платіжними картками.

Якщо товар доставляється поштою за умови передоплати із застосуванням платіжних карток, продавець має укласти в поштове відправлення розрахунковий документ на повну суму проведеної операції, що підтверджує факт купівлі-продажу товарів. При цьому роздрукування чека на РРО здійснюється на підставі виписки з фінансової установи.

У разі доставки товару за допомогою кур’єрської служби за умови передоплати із застосуванням платіжних карток, аналогічно, як і у разі доставки товару поштою, продавець при продажу товарів має забезпечити доставку покупцю раніше роздрукованого розрахункового документа (чека) разом із придбаним товаром.

Якщо товар доставляється за умови післяплати, то відповідний документ, що підтверджує факт оплати товару, у цьому випадку зобов’язані видавати поштове відділення або кур’єр. Останній має застосовувати РРО, зареєстрований на транспортний засіб, яким здійснюється доставка.