29.06.2017

Заповнюємо додаток 9 до податкової декларації з ПДВ

Податківці у Базі знань (категорія 101.21) розповіли, як заповнити додаток 9 «Розрахунок податкових зобов’язань за операціями, визначеними в ст. 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», та питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів (ДС9)» до податкової декларації з ПДВ сільгоспвиробниками, які отримують або претендують на отримання дотацій із бюджету.

Додаток 9 складається з двох таблиць, для заповнення яких використовуються дані податкової звітності з ПДВ та дані бухгалтерського обліку.

При заповненні таблиці 1 у рядку 1 відображається сума податкових зобов’язань за результатами діяльності за операціями, визначеними ст. 16¹ Закону № 1877; у рядку 2 — сума податкового кредиту за товарами та послугами, придбаними для використання в операціях, визначених ст. 16¹ Закону № 1877.

У рядку 3 таблиці 1 зазначається різниця між значенням рядка 1 та рядка 2. Якщо значення рядка 2 перевищує значення рядка 1, значення рядка 3 зазначається зі знаком «-».

Таблиця 2 додатка 9 заповнюється з урахуванням наступного:

— при визначенні податкового періоду у графі враховуються 12 попередніх послідовних звітних (податкових) періодів сукупно. Для новоствореного платника зазначається звітний податковий період;

— при визначенні обсягів постачання (без ПДВ) (графи 3 — 6) не враховуються обсяги постачання основних засобів, що перебували у складі основних засобів платника не менше 12 послідовних звітних періодів сукупно, якщо таке постачання не було постійним і не становило окремої підприємницької діяльності;

— для обчислення питомої ваги (%) за графами 3, 4, 5 використовуються відповідно дані граф усього х х 100 : усього графа 6.