11.09.2017

Змінено Інструкцію про службові відрядження

Мінфін наказом від 28.07.2017 р. № 669 вніс зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59. Незважаючи на те, що зазначена Інструкція для суб’єктів господарювання-небюджетників має довідковий (допоміжний) характер, деякі з цих змін будуть цікаві усім.

1. Роздрукований на паперовому носії електронний посадковий талон, отриманий у разі онлайн-реєстрації на авіарейс, вважається підставою для відшкодування витрат у разі використання електронного квитка (ЕК).

2. У разі втрати, знищення чи зіпсуття посадкового талона відрядженому працівникові з дозволу керівника можуть бути відшкодовані витрати на придбання ЕК за умови надання оригіналу довідки авіаперевізника, якою засвідчено стан замовлення та статус ЕК, факт використання ЕК повністю за визначеним маршрутом.

3. У разі здійснення інтернет-замовлення проїзних документів на автобусні пасажирські перевезення підставою для відшкодування витрат на придбання ЕК є роздрукований на паперовому носії проїзний документ.

Найближчим часом ми прокоментуємо ці нововведення на сторінках нашого видання.

Наказ № 669 набере чинності з дня офіційного опублікування (на дату підготовки номера не опублікований).