№73

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2017/№ 73 Інші номери журналу ›
  • Працівник-новачок: зарплатно-трудові нюанси Будь-якому підприємству час від часу потрібні нові кадри. Причини для цього можуть бути різними — від декрету або звільнення «старого» співробітника до розширення виробництва або бажання роботодавця обзавестися свіжими головами, не забитими стереотипами. Як правильно оплатити працю новачка? Як бути з його відрядженням і відпусткою? Що робити, якщо він раптом захворів буквально на другий день після того, як став до роботи? Давайте, друзі, розбиратися в цих питаннях разом.
  • Житлово-комунальна субсидія: немає межі… нововведенням Напередодні опалювального сезону все більше українських родин замислюються, як раціонально розподілити сімейний бюджет, щоб вистачило оплатити комуналку. Популярний метод вирішення такої проблеми — скористатися субсидією на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП). Водночас процедура оформлення і порядок надання такої субсидії продовжують поповнюватися нормативними нововведеннями, порядковий номер яким вже навіть важко присвоїти. Чого очікувати цього разу? У статті ми розповімо про останні (принаймні на сьогодні) новації у процедурно-субсидійних правилах.
  • Установили домофон в орендованому офісі Усі знайомі з таким електронним пристроєм, як домофон, завдяки якому без безпосереднього контакту з відвідувачем здійснюється заборона або доступ у приміщення. Його-то і вирішено було встановити в орендованому офісі. І ось бухгалтер підприємства цікавиться, як урахувати в обліку домофон, а також витрати на його установку? Давайте розберемося.
  • Повертаємо готівку за товар, оплачений безготівково З давніх давен податківці невиправдано обмежують право споживачів та торговців самостійно вибирати форму розрахунків (готівкову чи безготівкову) під час повернень грошових коштів. Зокрема, вони наполягають виключно на безготівкових поверненнях, у разі якщо покупець сплатив за товар/послугу банківською платіжною карткою (БПК). Спливає час, змінюється законодавство, проте ця проблема, на жаль, залишається злободенною й донині, про що свідчать звернення читачів, які надходять на нашу «гарячу лінію». Чи не пора вже нарешті забути про це? То, може, заб’ємо сьогодні останній цвях у домовину фіскальних претензій?
  • Скарга постачальника на покупця Підприємство-продавець склало «зменшуючий» розрахунок коригування і надіслало його покупцеві на реєстрацію. Покупець відмовився реєструвати зазначений розрахунок. Чи має право продавець подати на такого покупця заяву зі скаргою? Хто повинен надавати письмові пояснення у випадку, якщо ЄРПН-реєстрацію «зменшуючого» РК зупинено?
  • Бухгалтерський тест за серпень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — немає проблем. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте строго між нами перевіримо, як добре «зайшли» теми серпневих номерів.
  • Змінено Інструкцію про службові відрядження Мінфін наказом від 28.07.2017 р. № 669 вніс зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59. Незважаючи на те, що зазначена Інструкція для суб’єктів господарювання-небюджетників має довідковий (допоміжний) характер, деякі з цих змін будуть цікаві усім.
  • ППР — у електронному вигляді Мінфін наказом від 21.07.2017 р. № 658 вніс зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень (ППР) платникам податків, затвердженого наказом Мінфіну від 28.12.2015 р. № 1204.
  • ПН із помилковою датою: ПК не буде ДФСУ у листі від 18.08.2017 р. № 1676/6/99-99-12-02-01-15/ІПК наголошує, що для формування податкового кредиту (ПК) за податковою накладною (ПН), яку зареєстровано в ЄРПН, проте складено з помилковою датою, законних підстав немає.
  • Держпродспоживслужба про аптечні вивіски За інформацією, розміщеною на сайті Держпродспоживслужби (http://www.consumer.gov.ua), вирішення питання правомірності використання написів на аптечних вивісках на кшталт «Аптека низьких цін», «Аптека найкращих цін», «Економ аптека» тощо залежить від того, чи зареєстрований цей текст як знак для товарів та послуг.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі