11.01.2018

Звіт єдиноподатника з ЄСВ «за себе»

Як і загальносистемники, ФОП-єдиноподатники зобов’язані подати «за себе» Звіт за формою № Д5 за 2017 рік до 10 лютого 2018 року. Загальні питання, пов’язані з його формуванням і поданням, ми розглянули в попередній статті. Тут же пробіжимося по заповненню єдиноподатної частини Звіту.

Звіт за формою № Д5 підприємця, який у 2017 році працював тільки на спрощеній системі оподаткування, складатиметься з титульного аркуша і таблиці 2.

Про титульний аркуш ми вже говорили в попередній статті. Тому вся увага — на таблицю 2 (див. таблицю нижче).

Порядок заповнення таблиці 2 Звіту за формою № Д5

Графа/рядок

Пояснення

Графа 2

У рядках з найменуванням місяців, у яких підприємець працював на єдиному податку, проставляємо самостійно визначену ним суму доходу, з якої він сплачував ЄСВ.

Важливо! Ця сума не може бути менша суми мінзарплати (у єдиноподатників 1 групи — 0,5 розміру мінзарплати) і більша максимальної величини бази нарахування ЄСВ відповідного місяця.

У рядоку «Усього» проставляємо підсумкову суму доходу, на яку нарахований ЄСВ

Графа 3

Проставляємо ставку ЄСВ — 22 %

Графа 4

Указуємо в розрізі місяців звітного року суми ЄСВ за відповідний місяць (гр. 2 х гр. 3). У рядоку «Усього» проставляємо підсумкову суму ЄСВ за рік

Рядок «У тому числі...»

Наводимо ставку (22 %) і загальну суму ЄСВ за звітний рік, відображену в гр. 4 у рядку «Усього»

Приклад. ФОП працював на спрощеній системі оподаткування (платник єдиного податку 2 групи) весь 2017 рік. Самостійно визначена сума доходу в кожному місяці звітного 2017 року, з якої він сплачував ЄСВ, дорівнює розміру мінзарплати (3200,00 грн.).

Наведемо ниже фрагмент заповненої таблиці 2 Звіту за формою № Д5.