№04

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2018/№ 04 Інші номери журналу ›
  • Якщо загальносистемник «розреєструвався» у 2017: знімаємо ЄСВ-питання Лист ДФСУ від 08.12.2017 р. № 2887/Г/99-99-13-02-03-14/ІПК
  • Річна декларація загальносистемника Швидко і непомітно пролетів 2017 рік. Прийшов час підбивати підсумки, у тому числі й у частині ведення підприємницької діяльності. І тут на перше місце виходить річна декларація про доходи. Хто і в які строки повинен її подати? Коли сплачувати податкові зобов’язання, визначені за результатами декларування? Що світить за неподання декларації? Відповіді на ці й інші «підприємницько-деклараційні» запитання в цій статті.
  • Податкова декларація — 2017: пробіжка по рядках Як ви вже знаєте, форма податкової декларації, яку ФОП подаватимуть за підсумками 2017 року, викладена в новій редакції. Зазвичай нововведення насторожують. Але поспішаємо вас заспокоїти, у випадку з податковою декларацією зміни невеликі, зате потрібні й корисні. У цій статті постараємося зняти всі питання з її заповнення. Особливу увагу, звичайно ж, приділимо «підприємницькому» додатку Ф2.
  • Чистий дохід загальносистемника: рахуємо без проблем Щоб загальносистемнику правильно обчислити суму чистого оподатковуваного доходу (прибутку), йому потрібно чітко знати, які надходження формують його дохід. Те ж саме і з витратами. Вирішити цю непросту задачку вам допоможе наша стаття.
  • Правила подання «підприємницьких» декларацій з ЄП Підприємці, як і решта суб’єктів господарювання, повинні звітувати про свою діяльність за допомогою декларацій. Давайте подивимося, як саме вони повинні це робити!
  • Заповнення «підприємницьких» ЄП-декларацій: від рядка до рядка У цій статті розглянемо, що ФОП-єдиноподатники мають зазначати у кожному рядку «єдиноподаткової» декларації.
  • Звіт з ЄСВ «за себе». Усе починається з прав та обов’язків Ось і минув 2017 рік. Час підприємцям підбивати підсумки, здавати річні звіти, декларації. Одним зі звітів, який зобов’язані подавати ФОП, є Звіт з ЄСВ «за себе». Але чи всі підприємці зобов’язані його подавати? Як правильно розрахувати місячні суми доходу, з яких буде сплачений ЄСВ «за себе», щоб потім легко і просто заповнити Звіт? Відповіді на озвучені запитання ви знайдете в цій статті.
  • Загальносистемник заповнює Звіт з ЄСВ «за себе» Здавалося б, тільки-но промайнули новорічно-різдвяні свята, а вже не за горами граничний строк подання підприємцями Звіту з ЄСВ «за себе». На що слід звернути увагу при його заповненні? Де шукати форму Звіту і куди йти «здаватися»? Відповіді на ці й інші «звітно-підприємницькі» запитання — у нашій статті.
  • Звіт єдиноподатника з ЄСВ «за себе» Як і загальносистемники, ФОП-єдиноподатники зобов’язані подати «за себе» Звіт за формою № Д5 за 2017 рік до 10 лютого 2018 року. Загальні питання, пов’язані з його формуванням і поданням, ми розглянули в попередній статті. Тут же пробіжимося по заповненню єдиноподатної частини Звіту.
  • Звітність і сплата ЄП для колишнього підприємця Підприємець — платник єдиного податку наприкінці 2017 року припинив свою діяльність як ФОП. В які строки він повинен подати декларацію і сплатити єдиний податок за свій останній звітний період?
  • Перелік основних документів, які використовуються в тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі