10.09.2020

Нагородили переведенням, або Запис не в тому розділі

Розділ «Відомості про роботу» трудової книжки заповнено й роботодавець «на автоматі» вніс запис про переведення працівника не як належить — не до вкладиша до трудової книжки, а до передбаченого для інших цілей розділу «Відомості про нагородження». Чи можна якось виправити таку ситуацію? Не лише можна, але й потрібно. А ось як це зробити, ми з вами зараз і поговоримо.

Трудова книжка. Відкрийте розділ «Відомості про нагородження» трудової книжки і внесіть до нього виправний запис. Вважаємо, що він має бути таким: у графі 1 проставте черговий номер, наступний за порядком за номером останнього (у цьому випадку — неправильного) запису; у графі 2 зазначте дату створення виправляючого запису; у графі 3 впишіть: «Запис за № _ недійсний, як внесений помилково до іншого розділу трудової книжки» (див. рис. 1).

Вкладиш. Заведіть вкладиш до трудової книжки, якщо його досі не було. У розділі «Відомості про роботу» вкладиша під номером за порядком, наступним за номером останнього запису в розділі «Відомості про роботу» трудової книжки, повторіть той запис, який ви помилково включили до розділу «Відомості про нагородження» (див. рис. 2).