28.02.2022

Лікарняні: про новеньке та стареньке

Електронні лікарняні листи продовжують сипатися в особисті кабінети роботодавців. Проте й донині зустрічаються паперові листки непрацездатності. Чи можна їх брати в роботу? Відповідаємо на це запитання прямо зараз. А ще поговоримо про е-лікарняні сумісників та розглянемо проблему з формуванням лікарняних на новачків.

Папір. Продовжено можливість оформлення паперових лікарняних до 1 травня 2022 року. Проте лише якщо:

— потрібно продовжити чи закрити лікарняний, виданий у паперовій формі до 01.10.2021;

— дитину всиновлюють протягом двох місяців із дати її народження, яку зазначили у свідоцтві про народження. Листок непрацездатності видають на підставі рішення суду про всиновлення та свідоцтва про народження;

— сплив строк, протягом якого лікар може внести зміни до медичного висновку в Реєстрі медичних висновків електронної системи. Зазначимо, що на це йому відведено 7 днів з дати формування е-медвисновку з помилками/неточностями. Якщо строк минув, рішення про видачу паперового лікарняного ухвалює лікарсько-консультативна комісія медзакладу, а за її відсутності — головний лікар закладу;

— виникли технічні проблеми з передачею даних і протягом 7 днів з дати створення медичного висновку їх не було усунено та не сформовано електронний лікарняний.

Увага! В останніх двох випадках, якщо паперовий лікарняний виданий як продовження електронного, то на ньому обов’язково має бути вказано номер електронного листка непрацездатності, який продовжено.

А ось факт непідключення медзакладу до електронної системи охорони здоров’я не є підставою видавати особі паперовий лікарняний.

Ну й також можуть ходити паперові лікарняні, що були видані до переходу на «електронні рейки» та які не були надані на оплату працівником. Нагадаємо, що допомога по тимчасовій непрацездатності і по вагітності та пологах виплачується у разі, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше 12 календарних місяців із дня відновлення працездатності, установлення інвалідності, закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (ч. 5 ст. 32 Закону України від 23.09.99 № 1105-XIV).

Сумісники. Роботодавець за сумісництвом отримує цифрову копію електронного лікарняного працівника-сумісника. Що у вас саме копія, зрозуміло з її номера. У копії до унікального номера лікарняного додано через крапку порядковий номер копії (наприклад, ХХХХХХ-ХХХХХХХХХХ-Х.1).

Цифра після крапки в номері цифрової копії лікарняного є технічною інформацією. Тому, формуючи на лікарняний працівника-сумісника рядок у протоколі комісії із соцстрахування, заяві-розрахунку чи повідомленні про виплату допомоги, номер лікарняного зазначаємо до крапки, тобто до «.1».

Новачки. З 01.10.2021 під час формування е-лікарняних повинна враховуватися інформація про основне місце роботи застрахованої особи, визначене за даними Повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Проте, як показала практика, не завжди це правило спрацьовує за працівниками-новачками, на яких ще не подавалася Об’єднана звітність їх новим роботодавцем.

Як бути, якщо новачок захворів, а електронного листка непрацездатності немає? Рекомендуємо подати на нього довідкову Об’єднану звітність з Д5, де зазначити інформацію про прийняття на роботу. Із практики — це спрацьовує.