№17

Податки & бухоблік, лютий, 2022/№ 17 Інші номери журналу ›
  • Токени обов’язкові?! З коли? Ще якихось три-чотири роки тому електронні підписи на захищених носіях (тоді мали на увазі тільки токени) були темою номер один. Час минав, про цю проблему усі благополучно забули. Здавалося б, вона давно похована. Але ж ні! Доводиться знову діставати цю тему із запорошених архівів… Чи дійсно треба обов’язково електронний підпис і печатку зберігати тільки на токені? З якої дати необхідно це робити? Зараз розповімо.
  • Коди в ПН: нестандартні ситуації Коди товарів/послуг — обов’язковий реквізит податкової накладної, помилка в якому нерідко ставить під сумнів податковий кредит у покупця. Враховуючи ці ризики, запитань із кодуванням товарів і послуг вистачає (див. хоча б статтю з кодування товарних наборів у «Податки & бухоблік», 2022, № 15, с. 2). Сьогодні розглянемо ще низку цікавих ситуацій, які хвилюють читачів.
  • Призов резервістів: про що потрібно не забути роботодавцеві Наказ Верховного Головнокомандувача ЗСУ «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» від 22.02.2022 № 2 набрав чинності 23.02.2022. Сам призов триватиме лише 7 діб. Планується призвати 46 тис. осіб. Максимальний строк, на який призиватимуться резервісти, — 365 днів з дня набрання чинності зазначеним наказом. Звісно, серед резервістів будуть і ті, хто є найманими працівниками. Тож давайте пробіжимося по гарантіях для таких осіб, про які слід знати роботодавцям.
  • Лікарняні: про новеньке та стареньке Електронні лікарняні листи продовжують сипатися в особисті кабінети роботодавців. Проте й донині зустрічаються паперові листки непрацездатності. Чи можна їх брати в роботу? Відповідаємо на це запитання прямо зараз. А ще поговоримо про е-лікарняні сумісників та розглянемо проблему з формуванням лікарняних на новачків.
  • Ліквідація того, що не можна ліквідувати Ліквідація об’єкта основних засобів (ОЗ) або його частини для бухгалтера — справа техніки. Але бувають такі об’єкти (їх складові частини), які не можна ліквідувати без пошкодження іншого об’єкта ОЗ, недоцільно або ж занадто витратно. Прикладом таких ОЗ є телефонні лінії стаціонарного телефону, вмонтовані у будівлю, всілякі комунікації, розміщені під землею (водопровід, тепломережі, каналізація) і т. п. Про варіанти дій і облікові наслідки в таких ситуаціях ми з вами й поговоримо.
  • Дата розрахункової операції та ЄП-доходу для ФОП ФОП на групі 3 єдиного податку (ЄП) приймає платежі через POS-термінал від кінцевого споживача і пробиває їх через РРО. При цьому сума виручки, отримана через термінал, заходить на підприємницький рахунок із затримкою до 3 банківських днів. Якою датою пробивати фіскальний чек і коли відображати єдиноподатний дохід, якщо покупець оплатив у грудні, а гроші на розрахунковий рахунок підприємця банк зарахував тільки в січні наступного року?
  • Тютюново-податкові вибрики — 2022: роздрібний акциз і МРЦ з 1 квітня 15 лютого парламент нарешті прийняв закон, яким вносяться зміни до БКУ і, зокрема, змінюється порядок сплати роздрібного акцизу з реалізації тютюнових виробів та РЕС. Зараз цей Закон № 2042-ІХ на підписі у Президента. Проаналізуємо податкові зміни, які на нас чекають.
  • Календар бухгалтера на березень 2022 року
  • Птахівнича пільга з податку на прибуток Постанова КМУ від 02.02.2022 № 69
  • Вживані ТСПТ і товарний облік За матеріалами підкатегорії 109.02 Бази знань
  • Безкарність експорту до 400 тис. грн Підприємство здійснило постачання товарів на експорт. Загальна сума постачання не перевищує еквівалент 400 тис. грн. Нерезидент не сплачує кошти за цей експорт й, можливо, не сплатить узагалі. Чи будуть до підприємства застосовані якісь санкції через неотримання коштів за цим експортним контрактом?
  • Що буде у березні
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі