01.02.2024

Виправляємо помилки в Об’єднаному звіті: приклади

Про правила виправлення помилок в Об’єднаній звітності ми з вами говорили в статті «Помилка в Об’єднаному звіті: як виправити?» // «Податки & бухоблік», 2024, № 10. А зараз пропонуємо розглянути на конкретних прикладах, як ці правила працюють.

Виправляємо помилки в Д5

Приклад 1. Роботодавець подав Податковий розрахунок за ІV квартал 2023 року, а згодом виявив, що в Д5:

1) помилково в рядку з відомостями про прийняття на роботу Петренка Олега Степановича замість його податкового номера та П. І. Б. зазначений податковий номер та П. І. Б. його однофамільця, а саме Петренка Олексія Сергійовича, який давно перебуває з підприємством у трудових відносинах;

2) у рядку, сформованому на працівницю Коваленко Марію Андріївну, в якої закінчилася відпустка для догляду за дитиною до 3 років, у графі 07 замість категорії особи «6» зазначено категорію «4».

Якщо наведені помилки виявлені та виправляються до завершення граничного строку подання звітності за відповідний квартал, підприємство сформує Податковий розрахунок та Д5 до нього з типами «Звітний новий», якщо ж після — з типами «Уточнюючий». Проте незалежно від типу Розрахунку, порядок заповнення коригуючої звітності буде однаковим.

У коригуючому Податковому розрахунку роботодавець заповнить рядки 01 — 05 та 065. У Д5 для: