№10

Податки & бухоблік, лютий, 2024/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Земельний податок — 2024: хто платник? Юридичні особи власники та постійні користувачі землі є платниками плати за землю в частині земельного податку. Проте той факт, що особа володіє землею, ще не говорить про те, що юрособі доведеться платити такий податок до бюджету. Тому сьогодні поговоримо про те, хто із власників і постійних користувачів землі зобов’язаний нарахувати і сплатити земподаток у 2024 році.
  • Рахуємо земельний податок на 2024 рік Юридичні особи — власники та постійні користувачі землі на початку кожного року звітують щодо земельного податку на поточний рік. Про те, що слід ураховувати при звітуванні і розрахунку податку на 2024 рік, поговоримо далі.
  • Класифікатор професій: чергові зміни Мінекономіки продовжує осучаснювати Класифікатор професій*. Так, наказом від 16.01.2024 № 1410 затверджено Зміну № 13. Якими нововведеннями нас порадували цього разу і як на них реагувати кадровикам, ви дізнаєтесь прямо зараз.
  • Помилка в Об’єднаному звіті: як виправити? Чи є бухгалтери, які за три роки існування Об’єднаного звіту з ПДФО, ВЗ та ЄСВ жодного розу не помилилися при заповненні його граф та рядків? Якщо й є, то це, мабуть, одиниці. Доволі часто помилки виявляє програмне забезпечення при автоперевірці звіту. Але трапляється, що звіт з помилками проходить всі контролі, бухгалтер отримує квитанцію 2 про прийняття і лише потім самостійно виявляє неточності, описки чи помилки. Як діяти в такому випадку? Як усе це виправити? Вам також цікаво знати відповіді на ці запитання? Тоді приєднуйтесь до розмови.
  • Виправляємо помилки в Об’єднаному звіті: приклади Про правила виправлення помилок в Об’єднаній звітності ми з вами говорили в статті «Помилка в Об’єднаному звіті: як виправити?» // «Податки & бухоблік», 2024, № 10. А зараз пропонуємо розглянути на конкретних прикладах, як ці правила працюють.
  • Розрахунок орендної плати за землю на 2024 рік На рік уперед звітують не тільки платники із земельного податку, а й з іншої складової плати за землю — орендної плати. Тому сьогодні поговоримо про правила стягнення орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності на 2024 рік.
  • Чи врятує ФОП від перевищення ліміту доходу повернення коштів Чи може ФОП на єдиному податку (ЄП) зробити зараз повернення коштів, отриманих у 4 кварталі 2023 року, для того щоб не перевищити встановлені річні ліміти доходу за минулий рік? Висловимо щодо цього свої думки.
  • Аванс повернули того ж дня: чи можна обійтися без ПН та РК? Від покупця надійшла на поточний рахунок попередня оплата за товар. Потім цього ж дня покупцю в повній сумі її було повернуто. Чи слід складати та реєструвати податкову накладну (ПН) і розрахунок коригування (РК) до неї?
  • Попередня оплата через інтернет-еквайринг: коли проводити через РРО? За матеріалами категорії 109.19 Бази знань*
  • Як закриваються субрахунки 643 та 644 при анулюванні ПДВ-реєстрації? Підприємство до 01.01.2024 було платником ПДВ. З 01.01.2024 перейшло на сплату єдиного податку 5 % (без ПДВ). Які проводки для закриття субрахунків 643 та 644 здійснити? В яких випадках у підприємства на 01.01.2024 виникнуть залишки за цими субрахунками (у т. ч. якщо ПДВ нараховувався за касовим методом)?
  • Календар бухгалтера на лютий 2024 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі