25.01.2024

Релокація алкогольних напоїв до ресторану в інше місто

Читач звернувся із запитанням про можливість перевезення алко-напоїв із непрацюючого ресторану до нового — відкритого у іншому місті. У фірми є ресторан в Одеській області. У жовтні 2021 року його закрили на зимовий період. Але потім почався період воєнний, і за цією адресою ресторан так і не запрацював. Але у ньому на залишку лишилися чимало алкогольних напоїв. Наприкінці 2023 року фірма відкриває ресторан у Києві. Запитання: чи можна цей алкоголь перевезти до Києва? Як оформити таке перевезення? Тут не виникнуть проблеми з акцизними марками? Як це правильно зробити і чи є ще якісь супутні питання?

Одразу зазначимо, що ми не бачимо якихось особливих перешкод щодо здійснення релокації алкогольних напоїв з Одещини до нового ресторану, що відкриваєте в столиці.

Але проговоримо деякі моменти, які можуть стати тут у пригоді.

«Алкогольна» ТТН

Форма № 1-ТН /алкогольні напої/. Якщо перевезення алкогольних напоїв буде здійснюватися автомобільним транспортом*, необхідно складати ТТН за спеціальною формою № 1-ТН /алкогольні напої/. Ця форма та Інструкція про її застосування затверджені наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 28.04.2005 № 154 (далі — Інструкція).