04.03.2024

Що буде у березні 2024 року

Без березневих свят! У мирний час на березень 2024 року припадає один святковий день: 8 березня — Міжнародний жіночий день (п’ятниця).

Водночас на період дії ВС було призупинено визначення святкових і неробочих днів. Тому 8 березня у 2024 році буде звичайним робочим днем, який оплачується у звичайному порядку.

Норматив працевлаштування осіб з інвалідністю. До 10 березня 2024 року Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю повинен визначити підприємства та ФОП, які не виконали норматив працевлаштування осіб з інвалідністю у попередньому році та надіслати порушникам розрахунок сум адміністративно-господарських санкцій (АГС), що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням цього нормативу.

Розрахунок із сумою АГС надсилається Фондом у електронному вигляді Пенсійному фонду України (ПФУ), а вже той розміщує їх на порталі ПФУ в електронних кабінетах роботодавців, які не виконали норматив працевлаштування осіб з інвалідністю. Тобто кожний роботодавець має самостійно зайти на портал ПФУ та дізнатися про нараховані АГС. Сплатити ці АГС роботодавці повинні в строк до 15 квітня 2024 року.