10.07.2008

Виплати медпрацівникам, які працюють у закладах освіти

Відповідь на запитання

Виплати медпрацівникам, які працюють у закладах освіти

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціального захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Чому медичні працівники, які працюють у закладах освіти, не отримують премії, грошової допомоги на оздоровлення та надбавки за вислугу років, які виплачуються педагогічним працівникам?

(м. Київ)

 

Умови оплати праці медичних працівників регулюються

наказом Мінпраці та МОЗ України «Про впорядкування Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці) і застосовуються при обчисленні заробітної плати цих працівників незалежно від підпорядкування закладу або установи .

Згідно з

пунктом 5.11 Умов оплати праці керівникам закладів надано право в межах фонду оплати праці, передбаченого в кошторисі доходів і видатків, виплачувати працівникам матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, у розмірі не більше ніж один посадовий оклад на рік та виплачувати премію. Отже, керівник закладу освіти має право виплачувати вказані виплати відповідно до Умов оплати праці.

Щодо виплати надбавки за вислугу років, то для медичних працівників таку надбавку діючими умовами оплати праці не передбачено.