08.04.2010

Укладення договору підряду з працівником, який перебуває у щорічній основній відпустці

Відповідь на запитання

Укладення договору підряду з працівником, який перебуває у щорічній основній відпустці

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Чи може підприємство зі своїм працівником, який перебуває у щорічній основній відпустці, укласти договір підряду на час знаходження його в цій відпустці?

(м. Харків)

 

Законом України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР установлені державні гарантії права на відпустки, визначені умови, тривалість і порядок надання їх працівникам для відновлення працездатності, зміцнення здоров’я, а також для виховання дітей, задоволення власних життєво важливих потреб та інтересів, всебічного розвитку особи.

Одночасно з цим законодавство не містить заборони працювати під час щорічної відпустки. Працівник має право на свій розсуд використовувати щорічну відпустку.

Отже, з працівником, з яким укладено трудовий договір, може бути укладено відповідно до вимог цивільного законодавства і цивільно-правовий договір на виконання певних робіт або надання послуг, але якщо виконання цієї роботи не передбачає виконувати умови трудового договору.