23.09.2010

Преміювання працівників методичного кабінету районного відділу освіти

Відповідь на запитання

Преміювання працівників методичного кабінету районного відділу освіти

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи мають право на виплату щомісячної премії працівники методичного кабінету районного відділу освіти?

(м. Запоріжжя)

 

Для відповіді на це запитання одразу ж зазначимо, що в кожній бюджетній установі має існувати Положення про преміювання, яке затверджується керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом. Це локальний документ установи, в якому зазначаються порядок і розміри преміювання працівників.

Таке Положення розробляється на підставі

постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298, наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 та Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 15.04.93 р. № 102.

Преміювання працівників

здійснюється за рішенням керівника установи відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи в межах наявних коштів на оплату праці.

Розмір премії конкретного працівника залежить від його особистого внеску в загальні результати роботи підрозділу.

Також слід зазначити, що не підлягають преміюванню працівники, які за звітний період мали зауваження щодо якості виконання роботи, допустили порушення трудової дисципліни і правил внутрішнього трудового розпорядку.

Премії, які виплачуються працівникам, максимальними розмірами не обмежуються.

Отже, працівники методичного кабінету мають право на отримання щомісячної премії за умови дотримання зазначених вимог.