24.07.2014

Завідувач дитсадка + вихователь: чи допустимо це

Дошкільний навчальний заклад працює за 10,5-годинним режимом роботи. У ньому функціонує 7 груп (цілодобових груп немає). Чи може завідувач дитсадка (робочий день — 8 годин) пра­цювати ще й вихователем у цьому ж закладі? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)

Керівні працівники дитячих дошкільних закладів можуть виконувати роботу вихователів у цій же установі в обсязі не більше 18 годин на тиждень (п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, далі — Інструкція № 102).

Виконувати цю виховательську роботу в обсязі 18 годин на тиждень завідувач дошкільного навчального закладу може як упродовж основного робочого часу, так і поза його межами, виходячи з режиму роботи закладу.

Отже, завідувач дитсадка може працювати вихователем у рамках свого робочого дня або ж після відпрацювання 8 годин як керівника цього закладу.

У п. 91 Інструкції № 102 також сказано, що за цю норму годин роботи вихователем оплата проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому відповідно для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією). Нагадаємо, що тарифікаційні списки затверджуються керівником органу управління освітою за погодженням з профкомом первинної профспілкової організації (п. 4 Інструкції № 102).