№14

Оплата праці, липень, 2014/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Про внесення змін до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення Наказ від 18.06.2014 р. № 398/405
  • Про збереження місця роботи працівників, які переміщуються з районів проведення АТО або залишаються у таких районах Лист від 08.07.2014 р. № 7302/3/14-14/13
  • Путівки від соцстраху: що нового Літо в самому розпалі! Працівники активно обговорюють майбутні відпустки та місця їх проведення. Комусь до вподоби закордонні готелі з системою all inclusive чи вітчизняні морські курорти, а хтось мріє про гори та походи. Але є працівники, яким вкрай необхідно не тільки відпочити, але й оздоровитися. Як це зробити при мінімумі затрат? Один з варіантів — санітарно-курортне лікування, частково оплачене ФТВП. Мабуть, хтось із ваших працівників уже встиг скористатися такими «бонусами» від Фонду. Для інших — їх отримання ще попереду. Й тут як сніг на голову — зміни до механізму надання соцстрахівських путівок. Без паніки! Усі зміни, про які варто знати, ми з вами зараз розглянемо. Але забігаючи наперед відзначимо, що не такі вже вони страшні.
  • Матдопомога працівникам виконкому сільської ради: виплачуємо правильно При наданні матдопомоги до щорічної відпустки працівникам виконкому сільської ради виникли такі запитання: 1. За робочий рік з 15.10.2013 р. по 14.10.2014 р. секретар сільської ради використав 14 календарних днів щорічної відпустки у жовтні 2013 року та отримав матеріальну допомогу на оздоровлення. З 28.07.2014 р. він бажає скористатися залишком щорічної відпустки (16 календарними днями) за вказаний робочий рік та знову отримати матеріальну допомогу на оздоровлення. Чи можна виплатити йому таку матеріальну допомогу вдруге протягом одного робочого року? 2. В якому розмірі виплачують матеріальну допомогу до щорічної відпустки прибиральницям? 3. Чи можуть працівники централізованої бухгалтерії отримати матеріальну допомогу на оздоровлення як працівники виконкому сільської ради? (запитання з форуму для працівників бюджетної сфери: http://budget.factor.ua)
  • Компенсація зарплати: виплата боргів у липні 2014 року
  • Вихідна допомога та ПСП Підприємство планує звільнити декількох працівників у зв’язку зі скороченням штату. Серед тих, посади яких будуть скорочені, є працівники, котрі мають право на ПСП. Чи потрібно враховувати суму вихідної допомоги, яка буде виплачена таким працівникам, при визначенні їх права на ПСП у місяці звільнення?
  • «Декретний» лікарняний продовжили: що робити роботодавцеві Народження дитини — диво! Але в кожної жінки пологи індивідуальні — багато що залежить від здоров’я породіллі, конкретної ситуації тощо. Цей процес не може бути легким для всіх. Вашій працівниці не пощастило легко народити? Ви отримали «звісточку» від неї щодо продовження «декретного» лікарняного? Тоді ця стаття — саме для вас! Із неї ви дізнаєтеся, що робити бухгалтеру та кадровику в такій ситуації.
  • З декрету в декрет: як розрахувати допомогу по вагітності та пологах, якщо встановлена годинна тарифна ставка Працівниця підприємства по 14.07.2014 р. перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. При цьому жінка надала листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами з 30.06.2014 р. по 02.11.2014 р. включно трива­лістю 126 календарних днів. Їй установлено годинну тарифну ставку в розмірі 10 грн./год. Як розрахувати такій працівниці допомогу по вагітності та пологах? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Викладач після соцвідпустки для догляду за дитиною: як розрахувати відпускні Викладач технікуму перебувала у соціальній відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку по 21.01.2014 р. Ця працівниця повинна була приступити до роботи 22.01.2014 р. Однак з цього дня вона оформила щорічну основну відпустку тривалістю 8 календарних днів. Тобто фактично викладач приступила до виконання своїх обов’язків 30.01.2014 р. У липні 2014 року усі викладачі технікуму йдуть у щорічну основну відпустку тривалістю 56 календарних днів. Як правильно розрахувати згаданому викладачу відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення? За роботу у 2014 році їй нараховано: — за січень — 644,57 грн. (оплата за 2 робочі дні та відпускні); — за лютий, березень та квітень — 1639,74 грн. за кожний місяць, тобто сумарно за три місяці — 4919,22 грн.; — за травень — 1444,61 грн., з яких 638,21 грн. — оплата за 7 відпрацьованих днів та 806, 40 грн. — оплата лікарняного по догляду за хворою дитиною віком до 14 років. При цьому 2 робочих дні не оплачували через перебування працівниці на згаданому лікарняному більше 14 календарних днів; — за червень — 1639,74 грн. за відпрацьовані дні. (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Два в одному: оформлюємо відпустки за поточний та попередній роки Працівник планує з 28.07.2014 р. скористатися щорічною основною відпусткою: 5 календарними днями за попередній робочий рік та 14 календарними днями за поточний робочий рік. У такому випадку працівник пише одну чи дві заяви? Як це відобразити у наказі про надання щорічної відпустки?
  • Заповнюємо довідку для призначення пенсії держслужбовцю: як урахувати премію та надбавку за високі досягнення у праці Як заповнити колонки «Надбавка за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи» та «Премії» при заповненні довідки про складові заробітної плати для призначення пенсії держслужбовця? Як визначити розміри таких надбавок та премій у місяцях перебування держслужбовця у відпустці чи на лікарняному? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Завідувач дитсадка + вихователь: чи допустимо це Дошкільний навчальний заклад працює за 10,5-годинним режимом роботи. У ньому функціонує 7 груп (цілодобових груп немає). Чи може завідувач дитсадка (робочий день — 8 годин) пра­цювати ще й вихователем у цьому ж закладі? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Викладач приймає іспити у «потенційних» спеціалістів та магістрів: як оплатити його працю Особи, які вступають на навчання до вищих навчальних закладів ІІІ — ІV рівнів акредитації для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста або магістра, складають іспити. Як оплатити час роботи викладачів, залучених до приймання таких іспитів?
  • Чи залучають викладачів під час їх відпустки до участі в роботі приймальної комісії Чи має право адміністрація вищого навчального закладу IV рівня акредитації залучити науково-педагогічного працівника до роботи у прий­мальній комісії, зокрема до чергувань, якщо він перебуває у щорічній відпустці?
  • Чи можна залучати до чергувань лікарів ЦПМСД Чи можна залучати лікарів ЦПМСД до чергувань у нічний час та до роботи у святкові та неробочі дні? Наприклад, викликати таких лікарів у нічний час для констатації факту смерті людини за місцем її проживання. Як оплатити такі виїзди, що припадають на години чергування?
  • Перелік святкових днів, професійних свят і пам’ятних дат у серпні 2014 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі