14.05.2015

У ПТНЗ зменшилася кількість учнів: що з посадою заступника директора

У професійно-технічному навчальному закладі зменшилася кількість учнів з 420 до 380 (дані станом на 01.01.2015 р.). У зв’язку з цим одного із заступників директора переводять на посаду викладача. Як правильно оформити це переведення, щоб у разі збільшення кількості учнів такий працівник знову повернувся на посаду заступника директора?

Пунктом 3 Типових штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів, затверджених наказом МОН від 06.12.2010 р. № 1204, передбачено: при затвердженні штатного розпису навчального закладу враховується контингент учнів, слухачів за списковим складом на 1 січня року, що планується.

Унесення змін до штатного розпису професійно-технічного навчального закладу у зв’язку зі змінами контингенту учнів упродовж навчального року нормативно-правовими актами не передбачено.

Переведення працівника з посади викладача на посаду заступника директора можливе за умови наявності підстав для введення такої посади, зокрема збільшення чисельності учнів станом на 1 січня відповідного року.