22.12.2016

Дитячий лікар-невролог і провізор аптеки: чи підвищувати їх оклади «за шкідливість»

Чи має право на підвищення посадового окладу у зв’язку із шкідливими умовами праці лікар-невролог дитячого неврологічного кабінету поліклініки та провізор аптеки, який здійснює відпуск ліків (у тому числі наркотичних, психотропних) за рецептами?

Про здійснення підвищення посадових окладів у зв’язку із шкідливими і важкими умовами праці йдеться у п.п. 2.4.5 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

При цьому переліки посад працівників та закладів (структурних підрозділів), робота в яких дає право на підвищення посадових окладів у зв’язку із шкідливими та важкими умовами праці, та розміри таких підвищень наведено у додатках 3 — 5 до вказаних Умов.

На жаль, посади лікаря-невролога дитячого кабінету поліклініки та провізора аптеки вказаними переліками не передбачені. Отже, немає підстав для здійснення за вказаними посадами підвищення посадових окладів у зв’язку із шкідливими умовами праці.