09.12.2021

Карантин: Кабмін посилює правила

Кабмін своєю постановою від 24.11.2021 № 1240 уніс зміни до умов адаптивного карантину (затверджені постановою КМУ від 09.12.2020 № 1236), доповнивши їх новими карантинними обмеженнями.

Так, із 6 грудня 2021 року заборонені:

а) у зеленій зоні — регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів у міському і внутрішньообласному громадському транспорті в кількості більшій, ніж половина усіх місць для сидіння і для стояння, які передбачені технічною характеристикою транспортного засобу;

б) у жовтій зоні:

• проведення усіх масових заходів, окрім проведення атестації у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту, заходів з оцінки якості освіти та офіційних спортивних заходів;

• робота кінотеатрів та інших закладів культури;

• робота закладів громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), окрім замовлень навинос і доставки;

• відвідування спортзалів, фітнес-центрів, басейнів;

• робота навчальних закладів, в яких вакциновано принаймні однією дозою (мають жовтий сертифікат) менше 100 % співробітників.

Водночас за наявності «жовтого» COVID-сертифіката або тимчасової довідки ф. № 063-О у жовтій зоні дозволено працювати і відвідувати заклади.

Будьте уважними! Строк використання жовтого сертифіката скорочено до 30 днів з дня введення першої дози вакцини (раніше — 120 календарних днів).

Ну а за наявності у 100 % персоналу і відвідувачів закладу «зеленого» COVID-сертифіката, негативного ПЛР-тесту / експрес-тесту на антиген або сертифіката про одужання будь-які обмеження взагалі перестають діяти.