№32

Податки & бухоблік, травень, 2022/№ 32 Інші номери журналу ›
  • Призупинення строків: основи У воєнний час не всі суб’єкти господарювання, навіть якщо у них є змога, можуть своєчасно виконати покладені на них обов’язки, наприклад, щодо звітування, сплати податків, надання відповідей на запити фіскалів, тощо. Тому щоб суб’єкти господарювання могли без поспіху виконати покладені на них обов’язки законодавці на час дії військового стану зупиняється перебіг різних строків. Що це за зупинення, як воно діє, на які строки розповсюджується, на які — ні, поговоримо у цьому тематичному номері. А почнемо з основної норми, яка і внесла таке заморожування строків.
  • Зупинення строків: сплата і звітування Через те що на час дії ВС були зупинені всі строки, в тому числі строки подання звітності та сплати податків у платників виникло запитання: як діє таке призупинення, в які строки слід подати звітність чи сплатити податок щоб вас не покарали. Відповіді на ці та інші запитання шукайте у цій статті.
  • Перенесення і призупинення подачі фінзвітності Багато платників мають щокварталу подати у статистку і з квартальною декларацією з податку на прибуток у податкову фінансову звітність. Враховуючи це, виникає запитання: як введення воєнного стану (ВС) впливає на строки подання фінзвітності. Відповідь на це запитання шукайте нижче.
  • Перевірки і призупинення строків В світлі того що на час дії воєнного стану були призупинені всі без винятку податкові строки у платників податків виникає закономірне запитання, як це призупинення впливає на податкові перевірки? Відповідь на це запитання шукайте нижче.
  • Продовження строків у ПДВ-обліку Такий специфічний податок, як ПДВ, завжди має свої особливості. У ПДВ-обліку передбачена ціла низка різноманітних строків: реєстрації платником ПДВ, збільшення ПК, подання документів на розблокування тощо. Яким чином впливає припинення перебігу строків на ПДВ-сферу, зараз і поговоримо.
  • Строки зупинено: як це впливає на сплату штрафів Чи може зупинення на період воєнного/надзвичайного стану перебігу строків, визначених податковим та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, якось вплинути на питання сплати чи справляння/стягнення штрафних санкцій? Маємо на увазі штрафні санкції, донараховані за результатами тих видів перевірок суб’єктів підприємництва, які дозволено під час дії воєнного стану. Давайте у даному матеріалі разом проаналізуємо ці питання.
  • «Воєнне» зупинення перебігу строків та адмінштрафи У попередньому матеріалі ми аналізували можливий вплив зупинення перебігу деяких строків до моменту скасування воєнного стану на питання сплати штрафів, застосовних фіскалами за результатами дозволених під час війни перевірок. Тепер же давайте проаналізуємо, чи вплине якось це зупинення строків на питання сплати адмінштрафів, які накладаються на винних осіб згідно з нормами КУпАП.
  • Приклади зупинки строків у воєнний час У попередніх статтях ми розібралися із загальним алгоритмом зупинки строків, поговорили про те як вони зупиняються і як продовжується. Зараз же поговоримо про конкретні приклади зупинки строків і як ця зупинка впливає на податкових облік платників податків.
  • Інші зупинені/незупинені строки Платники податків мають орієнтуються не тільки на строки, що містяться у ПКУ, а й на строки прописані у іншому законодавстві. В зв’язку з цим виникає закономірне запитання: чи призупиняються на час ВС строки прописані у іншому законодавстві, і якщо так то які саме? Про це і поговоримо далі.
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі