Теми статей
Обрати теми

Відправляємо директора або головбуха у відпустку: що врахувати?

Амброзяк Наталя, юрист
У цій статті поговоримо про нюанси відпусток для директорів та головбухів. Втомлюються усі. Тим більше на таких відповідальних посадах. Однак це не прості працівники. Тому-то ми й кажемо про нюанси. Тож звернемо увагу на важливі моменти, щоб ані ви, ані «відпускник» не хвилювалися, а спокійно відпочивали ☺.

Хто погоджує відпустки?

Щодо звичайних працівників усе, загалом, зрозуміло. Погодженням відпусток займається керівник структурного підрозділу (якщо такі, звісно, є) плюс директор (керівник юрособи). Однак хто ж погодить відпустки головним бухгалтерам та директорам?

Головбух. З головним бухгалтером, насправді, усе досить просто. Погоджувати відпустку буде директор (керівник юрособи). Причому ще на етапі формування графіка відпусток.

Ви маєте право його не формувати? Тоді погодження на підставі заяви про відпустку. При цьому у самому наказі про надання відпустки підпису керівника структурного підрозділу не буде (якщо ви користуєтеся типовою формою № П-3, затвердженою наказом Держстату від 05.12.2008 № 489, то цю графу можна видалити). Бо саме директор знаходиться «над» головбухом.

Директор. З директором усе трошки складніше. Принаймні тому, що вище керівника юрособи посадових осіб немає. Виходить, що директор, як то кажуть, сам собі господар.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі