Теми статей
Обрати теми

Підвищення окладу заднім числом: чи перераховувати розмір «оздоровчих»?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Працівнику бюджетної установи (12-й тарифний розряд за ЄТС) 10.01.2024 була надана щорічна відпустка тривалістю 14 к. дн. До відпустки йому була виплачена допомога на оздоровлення в розмірі окладу — 6133 грн. Після набрання чинності постановою № 23* оклад працівника було підвищено до 6773 грн. Таке підвищення відбулось заднім числом з 01.01.2024. Чи потрібно у зазначеному випадку донарахувати суму «оздоровчих» до нового розміру окладу?

* Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 12.01.2024 № 23.

Відразу відповімо — так, потрібно. Далі пояснимо чому.

Особливості надання «оздоровчих»

Працівники з оплатою праці за ЄТС мають право на матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, в сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік, крім матеріальної допомоги на поховання. Така умова встановлена у п.п. «б» п. 4 постанови № 1298*. При цьому для окремих категорій працівників «оздоровчі» є обов’язковою виплатою (педагоги, бібліотекарі тощо), а комусь вона надається за рішенням керівника установи у межах фонду оплати праці.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі