№24/1

Оплата труда, декабрь, 2017/№ 24/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів Закон України від 16.11.2017 р. № 2211-VIII
  • Графік відпусток — 2018: мікс практичних порад Новий 2018 рік вже стукає у двері! Запускаємо кадрово-робочий процес з нової сторінки. Проте приємніше його розпочати з теми відпочинку. Під Новий рік усі бажання здійсненні! Давайте поговоримо про традиційний кадровий документ — графік відпусток. Як його скласти і працювати з ним протягом року? Підготуватися до відпускного старту допоможе ця стаття.
  • Завідувач дитсадка ще й вихователь: кадрово-оплатні тонкощі Завідувач дитячого навчального закладу у цьому ж закладі працює вихователем (має педнавантаження 7,5 годин на тиждень). Як здійснити розрахунок зарплати в такому випадку? Чи необхідно в табелі обліку використання робочого часу відображати 9,5 годин (8,0 годин як завідувача + 1,5 години як вихователя) щоденної роботи такого працівника?
  • Трудові відносини з керівниками шкіл: по-новому чи ні Як бути з трудовими відносинами з керівниками закладів загальної середньої освіти (інакше — загальноосвітніх навчальних закладів, а саме шкіл), з якими закінчилися контракти після набрання чинності нової редакції Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII?
  • Не подали Повідомлення про прийняття на роботу: штрафні наслідки В установі з працівником уклали трудовий договір і видали наказ про прийняття на роботу 20.11.2017 р. Цього ж дня (20.11.2017 р.) працівника допущено до роботи. Проте установа ані перед початком роботи працівника, ані згодом не подала органу фіскальної служби Повідомлення про прийняття працівника на роботу. Яка відповідальність передбачена за таке правопорушення?
  • Тривалість робочого дня під час відпустки для догляду за дитиною до 3 років Якої максимальної тривалості може бути робочий день жінки, яка не виходячи з відпустки для догляду за дитиною до 3 років хоче працювати на умовах неповного робочого часу?
  • Модель GROW: допомагаємо організації зростати Управління зростанням і розвитком людини, відділу, та і цілої організації — достатньо непросте завдання. Чому? Часто абсолютно незрозуміло, за що вхопитися, з чого розпочати, на що звернути увагу, адже розвиток — процес, на який впливає безліч чинників… Згадати всі їх неможливо, не те що розглянути, приймаючи те чи інше управлінське рішення. На щастя, організаційні консультанти не їдять свій хліб просто так… Щоб допомогти організації та окремим працівникам у розвитку, була розроблена модель GROW. Вона допомагає структурувати свої роздуми про розвиток, досягнення цілей і рішення проблем, отже, управляти цим процесом ефективніше. Що ж… Давайте розпочнемо знайомитися із цим зарубіжним, судячи з назви, але від того не менш цікавим і корисним у наших умовах, методом…
  • Про що розповість святкування на роботі У характерах своїх підлеглих і колег, звісно ж, потрібно розбиратися… Щоб взаємодіяти з ними ефективніше, їх важливо розуміти. Часто керівники використовують для цього різні спеціальні інструменти, тести або ж звертаються за консультацією до фахівців. Водночас один із цікавих групових феноменів, завдяки якому багато людей можуть розкритися по-новому, знаходиться в них прямо під носом. Ідеться про спільні, організаційні святкування, їх ще називають «корпоративами», «сабантуями» і «посиденьками»… Що може розповісти і показати таке святкування? На що звернути увагу? Давайте обговоримо!
  • Інвентаризація відпусток: які залишки забрати у 2018 рік Надання кожної із відпусток має свої особливості. Проте є й спільні ознаки. Наприклад, усі відпустки можна умовно поділити на дві групи: ті, невикористані дні яких накопичуються і переходять з одного календарного року в інший рік (1), та ті, невикористані дні яких «згорають» із початком нового календарного року (2). Наприкінці 2017 року пропонуємо вам пригадати, невикористаними днями яких відпусток можна скористатися у 2018-му і подальших роках (таблиця 1), а невикористані дні яких відпусток перетягнути у 2018 рік уже не можна (таблиця 2). Відштовхуватися у цьому будемо від норм Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон № 504/96).
  • Перелік святкових днів та пам’ятних дат у січні 2018 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше