Темы статей
Выбрать темы

Викладацька робота завідувача відділення педагогічного коледжу

Клименко Антонина, начальник Управления социально-экономической защиты ЦК Профсоюза работников образования и науки Украины
Який обсяг викладацької роботи може мати завідувач відділення педагогічного коледжу?

Відповідно до п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, з урахуванням змін, внесених наказом Міністерства освіти України «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти України від 25.02.93 р. № 45 та до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати» від 31.05.94 р. № 167, завідувачі відділень середніх спеціальних навчальних закладів, які нині мають статус вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, можуть вести викладацьку діяльність в цьому ж закладі в обсязі не більше 480 годин на рік.

Відповідно до цього пункту та п. 68 Інструкції оплата праці педагогічних працівників здійснюється за тарифікацією.

Крім того, у випадках виробничої необхідності працівники навчальних закладів, в тому числі завідувачі відділень вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, можуть вести педагогічну роботу з погодинною оплатою праці в обсязі не більше 240 годин на рік (п. 91 Інструкції).

Педагогічна робота в обсязі до 480 годин з оплатою за тарифікацією та до 240 годин на рік з погодинною оплатою може здійснюватися як протягом основного робочого часу, так і за його межами. Якщо вона виконується в межах робочого часу, утримання із заробітної плати за основною посадою не провадиться, тобто оплата за цю роботу здійснюється понад посадовий оклад завідувача відділення.

Про такий обсяг педагогічного навантаження для завідувачів відділень у технікумах роз’яснюється в листі Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України від 21.04.2017 р. № 4.3-18-790-17.

Цитата

<…>

Повідомляємо, що педагогічне навантаження керівних працівників закладів освіти визначається згідно із пунктом 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (із змінами та доповненнями).

Звертаємо вашу увагу, що завідувачу відділення дозволено вести викладацьку роботу у цьому ж навчальному закладі в обсязі 480 годин на рік за тарифікацією. Як виняток, за години викладацької роботи, виконані у зв’язку з виробничою необхідністю понад зазначену норму, провадиться погодинна оплата за фактично виконану кількість годин, але не більше 240 годин на рік.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше