Темы статей
Выбрать темы

У трудовій книжці забули записати назву організації

Романюк Екатерина, эксперт по вопросам оплаты труда
Працівник уперше прийнятий на роботу. Заповнюючи розділ «Відомості про роботу» трудової книжки, помилково відразу внесли запис під номером «1» з датою і реквізитами наказу про прийняття на роботу. При цьому забули зверху вписати назву організації. Як можна виправити помилку?

У графі 3 розділу «Відомості про роботу» як заголовок пишеться повне найменування організації. А під цим заголовком у графі 1 ставиться порядковий номер запису, що вноситься, і в графі 2 зазначається дата прийняття на роботу.

У графі 3 пишуть: прийнятий або призначений до такого-то цеху, відділу, підрозділу, на дільницю, виробництво із зазначенням їх конкретного найменування, а також роботи, професії або посади і присвоєного розряду.

Такий порядок заповнення трудової книжки встановлений п. 2.14 Інструкції № 58.

У зазначеній ситуації цей порядок порушений. А отже, потрібно виправляти помилку.

Передусім нагадаємо, що виправляти помилки в записах у трудових книжках працівників можуть тільки роботодавці, які, власне, такі неточні записи допустили. Тепер з’ясуємо, яким чином.

Для виправлення записів у внутрішньому блоці трудової книжки п. 2.10 Інструкції № 58 передбачена спеціальна процедура: визнання помилкового запису недійсним і внесення правильного запису.

Наприклад, щоб змінити запис відомостей про роботу, після зазначення відповідного порядкового номера, дати внесення запису в графі 3 пишуть: «Запис за № таким-то недійсний. Прийнятий за такою-то професією (посадою)» і в графі 4 повторюють дату і номер наказу (розпорядження), запис з якого неправильно внесений до трудової книжки.

Яким чином внести «забуту» назву організації, Інструкція № 58 не визначає. Ми, зі свого боку, можемо порекомендувати такий варіант.

1. У графі 3 розділу «Відомості про роботу» трудової книжки у вигляді заголовка зазначте найменування організації, яке раніше зазначене не було.

2. По черзі визнайте недійсними записи, внесені раніше без попереднього зазначення найменування роботодавця (це записи про прийняття на роботу, про переведення).

3. Зробіть нові записи (у графі 2 при цьому зазначайте дату внесення виправлень, а в графі 4 повторіть дати і номери наказів (розпоряджень), на підставі яких раніше вносилися записи, що виправляються зараз).

Наведемо приклад заповнення трудової книжки в цьому випадку.

img 1

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше