Темы статей
Выбрать темы

Дистанційка педагогів: як проводити оплату?

Будз Владимир, эксперт по вопросам оплаты труда и трудовых отношений, Гаращук Ольга, заведующая отделом высшей школы и науки ЦК Профсоюза работников образования и науки Украины
Як провадиться оплата праці педпрацівників закладів освіти, в тому числі й сумісників, у воєнний час, зокрема при дистанційній формі навчального процесу? Чи зберігається за ними в цей період доплати за роботу в інклюзивних групах і класах та за перевірку зошитів? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)

Питання щодо організації роботи педагогічних, науково-педагогічних та інших працівників установ і закладів освіти, оплати їхньої праці, простою, надання відпусток тощо в умовах воєнного стану відображені в листах та роз’ясненнях МОН від 28.02.2022 № 1/3292-22, від 06.03.2022 № 1/3370-22, від 07.03.2022 № 1/3378-22 та від 07.03.2022 № 235.

Що таке дистанційка?

Дистанційна робота — це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією власника або уповноваженого ним органу, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Таке формулювання цьому поняттю надає ст. 602 КЗпП.

У разі запровадження дистанційної роботи працівник самостійно:

1) визначає робоче місце;

2) відповідає за забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на своєму робочому місці.

Чи можна працювати дистанційно за кордоном?

Оскільки чинним законодавством не встановлено обмежень щодо робочого місця працівника в умовах дистанційної роботи, зокрема й територіальних, педпрацівники можуть провадити педагогічну діяльність з використанням дистанційних технологій, перебуваючи також і за межами України.

За погодженням між працівником і власником установи, дистанційка може запроваджуватися наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу без обов’язкового укладення трудового договору про дистанційну роботу в письмовій формі:

— на час необхідності самоізоляції працівника у випадках, установлених законодавством,

— у разі виникнення загрози збройної агресії, надзвичайної ситуації техногенного, природного чи іншого характеру.

З відповідним наказом (розпорядженням) працівник ознайомлюється протягом двох днів з дня його прийняття, але до запровадження дистанційної роботи.

Запровадження дистанційної роботи щодо конкретного працівника закладу освіти є правом, а не обов’язком керівника закладу освіти. При прийнятті відповідного рішення слід керуватися можливістю виконання працівником функцій, визначених трудовим договором, та можливістю контролю і фіксації проведеної дистанційної роботи.

Чи зберігаються доплати та надбавки?

Під час дистанційного режиму роботи за працівниками зберігаються права та обов’язки, визначені Кодексом законів про працю та іншими актами законодавства. Зазначене має стосуватися й працівників, які працюють за сумісництвом.

Зокрема, педпрацівникам, які проводять навчальні заняття за дистанційною формою, за роботу в інклюзивних класах (групах) має зберігатися доплата в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати), як це передбачалося при звичайному режимі роботи закладу освіти. Така доплата встановлюється тільки за години роботи в інклюзивному класі (групі).

Потребує також збереження в умовах дистанційного навчання встановлена доплата педпрацівникам за перевірку письмових робіт у розмірах, визначених залежно від навчального предмета, згідно з нормами постанови № 1391*.

* Постанова КМУ «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти» від 28.12.2021 № 1391.

Як оплачувати, якщо навчання призупинено?

Зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами, має розглядатися як простій. Про це зазначено в ст. 34 КЗпП. Таке зупинення можливе лише в разі, якщо з об’єктивних причин неможливо організувати роботу в дистанційному режимі.

У разі простою працівники можуть бути переведені за їх згодою з урахуванням спеціальності та кваліфікації на іншу роботу в тій самій установі на весь час простою або в іншу установу, але в тій самій місцевості на строк до одного місяця (ч. 2 ст. 34 КЗпП).

Порядок оплати часу простою визначається положеннями ст. 113 КЗпП. Час простою не з вини працівника, в тому числі на період оголошення карантину, встановленого КМУ, оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

За час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток.

МОН наголошує, що управлінські рішення щодо застосування норм ст. 34 та 113 КЗпП мають бути обґрунтованими (мотивованими). Водночас відповідно до п.п. 8.3.3 Галузевої угоди** сторони рекомендують керівникам установ та закладів освіти забезпечити:

** Галузева угода між МОН та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки, зареєстрована Мінекономіки 18.06.2021 за № 12.

— оплату простою працівникам, включаючи непедагогічних та тих, які працюють за сумісництвом, не з їх вини в розмірі середньої заробітної плати;

— оплату праці вчителів, вихователів, музичних керівників, викладачів, інших педагогів у випадках, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови, карантин тощо), із розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства;

— збереження заробітної плати при дистанційній формі підвищення кваліфікації вчителів, зокрема без відриву від освітнього процесу, та, на період оголошеного карантину і здійснення освітнього процесу в дистанційному режимі, оплати праці за фактично виконаний ними обсяг навчального навантаження.

ВАЖЛИВО!

Категорично заборонено керівникам органів управління освітою та/або керівникам закладів освіти примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати.

Отже, оплата праці всім працівникам закладів освіти (педагогічним та іншим), навчання в яких призупинено, здійснюються в розмірі середньої заробітної плати, а тих педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за тарифікацією, із розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше