Темы статей
Выбрать темы

Перезавантаження влади: держслужба за контрактом та інші нововведення

19.09.2019 р. Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» від 29.08.2019 р. № 1066.

Чим він примітний? Цим документом передбачається внести істотні поправки до Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII, до Закону України «Про Кабінет Міністрів» від 27.02.2014 р. № 794-VII і до Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» від 17.03.2011 р. № 3166-VI.

І тут є на що звернути увагу. Адже такі зміни передбачають:

• обмеження дії трудового законодавства на державну службу;

• спрощення порядку прийняття на державну службу та звільнення з неї;

• введення державної служби за контрактом (строком від 1 до 5 років). Порядок укладення таких контрактів (їх види; конкретні строки, на які вони укладаються; права посадових осіб на укладення контрактів тощо), а також умови оплати праці державних службовців, з якими укладаються такого роду контракти, повинен буде ще затвердити Кабмін;

• виключення зі складу зарплати держслужбовця виплат за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця, а також у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби;

• збільшення переліку підстав припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення;

• посилення відповідальності державних службовців за досягнення результатів своєї діяльності та ін.

Закон набере чинності з наступного дня після опублікування, за винятком деяких норм, які «стартують» з 1 січня 2020 року.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше