Індексуємо зарплату за червень 2020 року

Друк

Руда Тетяна, експерт з питань оплати праці


Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.

Увага! Сьогодні розповімо, як індексувати зарплату за майбутній місяць — червень 2020 року. Тому якщо ви хочете проіндексувати зарплату поточного місяця — травня-2020 і дізнатися суму індексації для нього — зверніться до таблиці з індексами для проведення індексації грошових доходів за травень 2020 року (див. «Податки & бухоблік», 2020, № 32, с. 27). У ній ви знайдете як коефіцієнти індексації, так і готові суми індексації за травень.

А ось для майбутнього місяця — червня 2020 року пропонуємо скористатися нижченаведеною таблицею.

На червневу індексацію впливає індекс інфляції за квітень 2020 року. Він становить 100,8 %.

Нагадаємо, що зарплату індексують у межах прожиткового мінімуму для працездатної особи. У червні 2020 року цей показник становить 2102 грн. Тобто індексації підлягає зарплата в межах 2102 грн. Суму, що перевищує цю межу, не індексують.

Коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за ЧЕРВЕНЬ 2020 року

Нагадаємо, як користуватися таблицею.

Припустимо, місяць останнього підвищення окладу за обійманою посадою працівника — березень 2019 року.

Отже, якщо червень 2020 року буде ним відпрацьований повністю (працівник на повній ставці, усі робочі дні/години фактично відпрацьовані), то сума поточної індексації — 65,16 грн (значення на перетині рядка «2019 — Сума» з графою 3 «Березень»). Її ми отримали так: 2102 грн х 3,1 % = 65,16 грн.

Проте зауважте! У разі неповного робочого часу або ж не повністю відпрацьованого місяця індексацію слід виплачувати пропорційно відпрацьованому часу.

Реклама
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі