Теми статей
Обрати теми

Закон не дозволяє ОМС затверджувати порядки щодо пайової участі у розвитку інфраструктури

Роз’яснення з офіційного сайту ДРС Державної регуляторної служби України

Місцеві органи влади не мають правових підстав для розробки та затвердження порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

Законом про стимулювання інвестиційної діяльності внесені зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», якими повністю скасовується пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту з 1 січня 2020 року.

Крім того, Законом про містобудівну діяльність визначено заборону органам, що здійснюють управління у сфері містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду, вимагати від замовника будівництва надання будь-яких послуг, матеріальних або нематеріальних активів, у тому числі здійснення будівництва об’єктів.

Тож деяким ОМС необхідно переглянути затверджені ними Порядки залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів.

У зв’язку з цим представниця ДРС у Черкаській області нагадала посадовим особам Червонослобідської, Дмитрушківської та Ладижинської територіальних громад про вимоги чинного законодавства України.

Слід зазначити, що ця проблема має системний характер. За результатами проведеного Секторами ДРС моніторингу, у 2020 році було виявлено 20 рішень ОМС, якими затверджено такі Порядки.

Отже, повноваження органів місцевого самоврядування чітко визначені чинним законодавством, тому прийняття зайвих регуляторних актів є недоцільним та суперечить принципам державної регуляторної політики.

Нагадаємо, що органи місцевого самоврядування не мають підстав вимагати від суб’єктів господарювання отримувати дозвіл на провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень та ринків.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі