21.08.2017

ДРСУ про ставки/пільги місцевих податків/зборів

Державна регуляторна служба України (ДРСУ) на офіційному сайті (www.drs.gov.ua) оприлюднила свою позицію щодо обов’язковості застосування постанови КМУ від 24.05.2017 р. № 483, якою затверджено форми типових рішень про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухомість (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 59, с. 2).

На думку ДРСУ, органи місцевого самоврядування можуть приймати рішення про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та податку на нерухомість за будь-якою формою, проте інформацію щодо них зобов’язані подавати до ДФС виключно за формою, встановленою постановою № 483.

Щодо процедури офіційного оприлюднення рішень органів місцевого самоврядування про встановлення місцевих податків і зборів ДРСУ висловилась так: регуляторні акти органів місцевого самоврядування мають офіційно оприлюднюватись в офіційних, а у разі їх відсутності — у місцевих друкованих ЗМІ. Однак органи місцевого самоврядування за бажанням можуть додатково оприлюднити рішення про встановлення місцевих податків і зборів у будь-який інший спосіб, в тому числі у мережі Інтернет.

Докладніше на цю тему читайте у «Податки та бухгалтерський облік», 2017, № 31, с. 40.