13.07.2017

Відпустка для догляду за дитиною до 16 років: відображаємо у ЄСВ-звіті

Працівниці нашої організації з 12 червня 2017 року надано відпустку без збереження заробітної плати до досягнення дитиною 16 років (дитина хвора на цукровий діабет І типу). Чи необхідно подавати індивідуальні відомості на цю працівницю до системи персоніфікованого обліку за період такої відпустки?

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки працівнику може бути надано відпустку без збереження заробітної плати, якщо його дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежна), — не більше ніж до досягнення дитиною 16-річного віку.

При цьому у Звіті за формою № Д4 у:

таблиці 5 відомості про початок/закінчення такої відпустки не відображають;

таблиці 6 зазначають відомості про працівницю протягом усього періоду такої відпустки, проставляючи серед іншого у графі 9 — код застрахованої особи, що отримує зарплату, у графі 14 — кількість календарних днів без збереження заробітної плати, у графі 15 — кількість календарних днів перебування у трудових відносинах.

Припустимо, що сума зарплати працівниці за фактично відпрацьовані дні червня 2017 року становила 1900 грн. Приклад заповнення таблиці 6 Звіту за формою № Д4 за червень і липень 2017 року наведемо нижче.