22.01.2015

Лікар з економічною освітою: коли це допустимо

Чи може магістр з вищою економічною освітою працювати лікарем-статистиком або завідувачем інформаційно-аналітичного відділу?

Так, може.

Для цього поглянемо на Перелік вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю, наведений у додатку до наказу МОЗ від 25.12.92 р. № 195. У ньому зазначено, що до медичної діяльності на посадах лікарів-статистиків або керівників інформаційно-аналітичного відділу допускаються особи з повною вищою медичною освітою або особи з вищою економічною, економіко-статистичною, статистичною та інженерно-економічною освітою.

Також слід враховувати п. 1 примітки до розд. І та ІІ Переліку: до роботи на посадах лікарів допускаються фахівці, які отримали спеціальну підготовку у вищих навчальних закладах та звання лікаря-спеціаліста з конкретної спеціальності (для лікарів) або мають сертифікат, що дає право обіймати посаду лікаря-спеціаліста (для фахівців з повною вищою немедичною освітою).