08.01.2016

Тарифний розряд головного лікаря ЦПМСД: яку групу оплати праці обрати

Ми — Центр первинної медико-санітарної допомоги, у підпорядкуванні якого знаходиться 12 амбулаторій. Чисельність прикріпленого населення становить 30 — 50 тис. чол. Яку групу оплати праці обрати при установленні тарифного розряду головному лікарю нашого Центру?

При встановленні посадового окладу керівнику Центру первинної медико-санітарної допомоги застосовують Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308).

Для встановлення базового окладу керівнику зазначеного центру необхідно визначити групу з оплати праці керівників за п. 6 додатка 2 до Умов № 308 (виходячи з показника прикріпленого населення), до якої належить Центр первинної медико-санітарної допомоги. Чисельність прикріпленого для обслуговування населення визначається на підставі даних територіального органу статистики та погоджується з місцевим органом охорони здоров’я. Так, наприклад, якщо до Центру прикріплено до 50 тис. чол., — це буде V група з оплати праці керівника.

За таблицею, наведеною у п.п. 2.2.1 Умов № 308, V група відповідає 14-му тарифному розряду за Єдиною тарифною сіткою. Якщо керівник має кваліфікаційну категорію за лікарською спеціальністю або спеціальністю «Організація та управління охороною здоров’я», цей оклад підвищують відповідно до п.п. 2.4.1 Умов № 308.