Нормативний акт Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального

Стаття 10. Вимоги до матеріально-технічної бази малого виробництва дистилятів

Автор : Верховна Рада України

1. Матеріально-технічна база малого виробництва дистилятів включає:

1) відокремлені нежитлові приміщення, призначені для здійснення господарської діяльності, що належать та/або перебувають у користуванні суб’єкта господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законом;

2) власну або залучену на договірних засадах лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності спиртових дистилятів та спиртних напоїв;

3) обладнання для виробництва спиртових дистилятів, виробництва та розливу у споживчу тару спиртних напоїв, а саме для забезпечення:

приймання, вимірювання, зберігання сировини;

підготовки, подрібнення та/або пресування сировини;

мацерації сировини (за необхідності);

отримання сусла та підготовки його до бродіння;

спиртового бродіння сусла;

зберігання виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових (за необхідності);

перегонки (дистиляції) спиртової бражки із крохмалевмісної сировини та виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових;

купажування, коригування спиртних напоїв (за необхідності);

зберігання або витримки спиртових дистилятів та/або спиртних напоїв;

розливу спиртних напоїв у споживчу тару;

санітарної обробки технологічного обладнання та інвентарю згідно з вимогами законодавства України.

2. Переробка плодів, ягід, винограду, зерна та солоду, виробництво та зберігання виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових, виробництво спиртової бражки здійснюються з використанням типового технологічного обладнання і ємностей, вироблених з матеріалів, призначених для контакту з харчовими продуктами, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

3. Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів визначаються цим Законом.

4. Мале виробництво дистилятів подає до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, декларацію відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства.

5. Форма декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв дистилятів вимогам законодавства, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.

6. Вимоги, передбачені цією статтею, не поширюються на суб’єктів господарювання, які отримують спиртовий дистилят у результаті повного або часткового відбору спирту з алкогольних напоїв, одержаних у результаті повного або часткового збродження сусла, з метою зниження в них вмісту спирту (деалкоголізації).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з ліцензійним договором та договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa ic-prostir

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі