Темы статей
Выбрать темы

Уповноважений підрозділ з питань запобігання корупції: штатна чисельність

Мацокин Андрей, главный редактор всеукраинского издания «Держслужбовець» и спецвыпуска «Юридические практики»
Підкажіть, яка актуальна наразі штатна чисельність уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції?

Нагадаю, що відповідно до пункту 10 частини першої статті 7, частини п’ятої статті 12, статей 131, 539 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII НАЗК затвердило своїм наказом від 17.03.2020 р. № 102/20 Типове положення про уповноважений підрозділ (уповноважену особу) з питань запобігання та виявлення корупції.

Типовим положенням визначено, що уповноважений підрозділ (уповноважена особа) утворюється як самостійний та функціонально незалежний структурний підрозділ (уповноважена особа) відповідно до частини першої статті 131 Закону № 1700.

Іншим наказом, який є актуальним на момент підготовки випуску, від 26.04.2021 р. № 240/21 НАЗК встановило обов’язкові вимоги до мінімальної штатної чисельності уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції в державних органах з розрахунку:

до 50 штатних одиниць — уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції призначається на утворену у штатному розписі окрему посаду або визначається з числа працівників державного органу;

від 50 до 200 штатних одиниць — призначається уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції;

від 200 до 400 штатних одиниць — утворюється уповноважений підрозділ зі штатною чисельністю не менше як 2 одиниці;

від 400 до 600 штатних одиниць — утворюється уповноважений підрозділ зі штатною чисельністю не менше як 3 одиниці;

від 600 до 800 штатних одиниць — утворюється уповноважений підрозділ зі штатною чисельністю не менше як 4 одиниці;

від 800 штатних одиниць — утворюється уповноважений підрозділ зі штатною чисельністю не менше як 5 одиниць.

До чисельності осіб, визначеної відповідно до пункту 1 цих Вимог, додатково призначається одна особа на кожні 15 підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління державного органу.

Додатково зазначу, що уповноважений підрозділ (уповноважена особа) забезпечується окремим службовим приміщенням, матеріально-технічними засобами, необхідними для виконання покладених на нього (неї) завдань.

На уповноважений підрозділ місцевої державної адміністрації може покладатися виконання інших функціональних обов’язків, які не перешкоджають діяльності із запобігання та виявлення корупції.

У разі відсутності уповноваженої особи у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, перебуванням у відпустці та з інших причин її обов’язки виконує інша особа (за її згодою), визначена керівником відповідального суб’єкта. Керівник уповноваженого підрозділу (уповноважена особа) підзвітний і підконтрольний керівникові відповідального суб’єкта.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше