№15

Бюджетная бухгалтерия, апрель, 2022/№ 15 Другие номера журнала ›
  • За незаконне використання «гуманітарки» кримінальна відповідальність Нещодавно законотворці запровадили кримінальну відповідальність за нецільове використання гуманітарної та благодійної допомоги під час дії воєнного стану. За що, кому та яке покарання може загрожувати, розповімо далі.
  • Повернуто зайво виплачену зарплату: що в бухобліку? Як правильно відобразити в обліку добровільно повернуту працівником суму зайво виплаченої зарплати, якщо працівник виїхав за кордон для отримання тимчасового захисту? Перевести працівника на дистанційну роботу неможливо, тому виконувати функціональні обов’язки з моменту виїзду працівник не може.
  • Міжнародна фіндопомога: показуємо в обліку Бюджетні установи не щодня отримують міжнародну фінансову допомогу в іноземній валюті. Звідси й велика кількість запитань. Тож розберемося, як правильно відобразити в бухобліку надходження та подальші операції з міжнародною фінансовою допомогою на валютному рахунку.
  • Підвищення ціни на електрику протягом 90 днів: чи правомірно? Установа провела спрощену закупівлю електроенергії. Договір із постачальником підписано 01.03.2022. У квітні отримали від нього повідомлення про зміну ціни з 01.04.2022. Чи правомірні такі дії постачальника з огляду на законодавчу заборону підвищення ціни товару частіше ніж один раз на 90 днів?
  • Нові субвенції = нові КПКВК Воєнний час вимагає здійснення нових видів видатків. А як ми знаємо, усі видатки бюджетів мають проводитися в рамках бюджетних програм. У зв’язку з цим Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету нещодавно зазнала змін. Що конкретно змінилося, розповімо далі.
  • Міжнародна фіндопомога: організуємо процес отримання Країни ЄС та світу дуже підтримують Україну в ці надскладні для нас часи не лише морально, а й фінансово. Нерідко міжнародна фінансова допомога надходить для підтримки конкретних територіальних громад. А як правильно організувати процес отримання такої допомоги громадам, розповімо в цій статті.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше