Темы статей
Выбрать темы

Прямі договори до 200 тис. грн: міф чи реальність?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Цікава новина для закупівельників! Законодавці планують унести зміни до Закону № 922*. Для цього підготували законопроєкт № 7624**, у якому є багато цікавого для закупівельників-бюджетників. Але головних новацій дві. Про що саме йдеться, зараз розповімо.

* Закон України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII.

** Проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо актуалізації порогів публічних закупівель у зв’язку з інфляційними процесами в державі» від 02.08.2022 № 7624.

1. Нові підвищені вартісні пороги для здійснення закупівель. А от зміну самих процедур проведення публічних закупівель проєктом не передбачено.

Для вашої зручності покажемо у таблиці нижче, який вигляд мають запропоновані зміни:

Вид закупівель

Є

Стане

Спрощена закупівля

від 50 тис. грн

до 200 тис. грн

від 200 тис. грн

до 500 тис. грн

Закупівля товарів та послуг

від 200 тис. грн

від 500 тис. грн

Закупівля робіт

від 1,5 млн грн

від 3 млн грн

Отже, якщо ці зміни набудуть чинності, замовники зможуть укладати прямі договори до 200 тис. грн. Утім, вимоги щодо планування та оприлюднення інформації про такі договори залишаться без змін. Принаймні, поки що жодних послаблень для закупівельників в цьому питанні не планується.

2. Щорічний перегляд вартісних меж для здійснення закупівель. Так, зміну вартості предмета закупівель ініціюватиме Кабмін з урахуванням індексів споживчих цін та індексів цін виробників промислової продукції. Власне, отримаємо чергову індексацію ☺

Але для щорічного перегляду вартісних закупівельних меж Уряду доведеться щорічно готувати і подавати до Верховної Ради відповідний законопроєкт. Причому зроблено це має бути одночасно із внесенням проєкту закону про держбюджет на наступний рік.

Із нетерпінням чекаємо на відповідні зміни. А допоки керуємося чинними вартісними межами при здійсненні закупівель, працюємо та наближаємо перемогу!

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше