№31

Бюджетная бухгалтерия, август, 2022/№ 31 Другие номера журнала ›
  • Прямі договори до 200 тис. грн: міф чи реальність? Цікава новина для закупівельників! Законодавці планують унести зміни до Закону № 922*. Для цього підготували законопроєкт № 7624**, у якому є багато цікавого для закупівельників-бюджетників. Але головних новацій дві. Про що саме йдеться, зараз розповімо.
  • Видатки на відрядження: чи можна провести за рахунок спецфонду? Директор і декілька викладачів школи хореографії мають поїхати у відрядження до Болгарії за запрошенням? Чи можемо ми провести видатки на відрядження за спеціальним фондом кошторису за рахунок надходжень від платних послуг?
  • Дозволені видатки: огляд актуальних запитань Види видатків, які можна проводити під час дії воєнного стану, визначено Порядком № 590*. Нещодавно до цього Порядку було внесено зміни і розширено коло дозволених видатків. Докладніше про це — у матеріалі «Увага! Перелік пріоритетних видатків розширено» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 30**.
  • Прямі договори від 50 тис. грн: перелік випадків розширено Вчасні зміни для замовників! У постанові № 169* передбачено випадки, коли замовникам дозволено укладати прямі договори про закупівлю товарів, робіт та послуг вартістю від 50 тис. грн. Наразі постановою № 874** Кабмін розширив перелік таких випадків.
  • Продали майно: чи треба реєструватися як платник ПДВ? Територіальна громада в особі селищної ради в серпні 2022 року продала об’єкт приватизації (нерухоме майно) на е-аукціоні через Prozorro.Продажі та отримала кошти в сумі 3268863 грн. Місцева податкова наполягає, що селищна рада повинна зареєструватися як платник ПДВ. Але ОМС не веде господарську діяльність, а є отримувачем та розпорядником місцевих податків та зборів. На якій підставі ми зобов’язані ставати платниками ПДВ? Чи мають рацію податківці?
  • Залишки освітньої субвенції: чи можна витратити на впорядкування бомбосховищ? Чи можемо ми використати залишки минулорічної освітньої субвенції на впорядкування бомбосховищ?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше