Темы статей
Выбрать темы

Оновлено КПКВК: вивчаємо чергові зміни

Станкус Татьяна, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Наказом № 396* Мінфін уніс чергові зміни до Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету, затвердженої наказом № 793**.

* Наказ Мінфіну «Про внесення змін до Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету» від 24.11.2022 № 396.

** Наказ Мінфіну «Про затвердження складових Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету» від 20.09.2017 № 793.

Внаслідок цього змінилися назви КПКВК 6071, 6072 та 9610.

Наведемо внесені зміни у порівняльній таблиці.

Зміна назви КПКВК

КПКВК

Назва

до змін

після змін

6071

Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання)

Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на теплову енергію, у тому числі її виробництво, транспортування та постачання, комунальні послуги, що затверджувалися a6o погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на ïx виробництво (надання)

6072

Компенсація різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води згідно із Законом України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» за рахунок субвенції з державного бюджету

Компенсація різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води згідно з Законом України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення ïx функціонування», послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання i централізованого водовідведення згідно із Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання i водовідведення» за рахунок субвенції з державного бюджету

9610

Субвенція з місцевого бюджету на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, послуги постачання теплової енергії та постачання гарячої води згідно із Законом України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету

Субвенція з місцевого бюджету на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води згідно із Законом України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення ïx функціонування», послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання i централізованого водовідведення згідно із Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання i водовідведення» за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету

До назв КПКВК 6072 та 9610 нещодавно вже було внесено зміни. Про них ми вам розповідали у матеріалі «Програмна класифікація та класифікація доходів: вивчаємо зміни» // «Бюджетна бухгалтерія», 2022, № 41. Тоді ми позначали, що зміни назв цих кодів були пов’язані з прийняттям нового Закону № 2479*.

* Закон України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» від 29.07.2022 № 2479-IX.

З чим же пов’язані теперішні зміни? А з тим, що Законом № 2700* були внесені зміни до Закону № 1928**. Цими змінами передбачено розширення переліку комунальних послуг, на компенсацію різниці в тарифах яких надається субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам. З огляду на це, й було підкориговано назви вищезазначених КПКВК.

* Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2022 рік» від 19.10.2022 № 2700-IX.

** Закон України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» від 02.12.2021 № 1928-IX.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше