Теми статей
Обрати теми

Оклади за ЄТС — 2022: кому і чого очікувати?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
У цій статті поговоримо про розміри окладів працівників, оплата праці яких здійснюється за ЄТС. Що відомо вже зараз та яких змін очікувати протягом 2022 року? Про все по порядку.

А почнемо зі ст. 22 Закону про держбюджет-20221. Вона буде цікавою не лише працівникам-ЄТСникам, а й іншим бюджетникам. Так ось, згідно з цією нормою у 2022 році для всіх категорій працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери, у т. ч. і держорганів, розмір зарплати може змінюватися виключно в межах бюджетних призначень на оплату праці, передбачених у державному бюджеті.

1 Закон України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» від 02.12.2021 № 1928-IX.

Що це означає? А те, що для підвищення зарплати бюджетників протягом 2022 року додаткового фінансування годі й чекати. Тож підвищення зарплати має здійснюватися тільки виходячи з коштів, закладених у бюджеті та кошторисах установ. Якщо на законодавче підвищення бракує коштів, доведеться зменшити премії або інші стимулюючі виплати, і саме в такий спосіб виконувати законодавчу гарантію про підвищення зарплати.

Ну що ж, початок не надто обнадійливий. ☹ Далі розглянемо, що підготував 2022 рік у порядку визначення окладів для працівників, оплата праці яких базується на ЄТС (працівники закладів освіти, спорту, культури тощо).

Посадові оклади за ЄТС

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі