№25

Бюджетная бухгалтерия, июль, 2022/№ 25 Другие номера журнала ›
  • Знищено/пошкоджено орендоване майно: підтвердні документи На жаль, наслідки збройної агресії РФ жахливі. Це торкнулося й орендованого майна, зокрема, подекуди воно зазнало пошкоджень чи взагалі було знищено. Якими саме документами можуть бути підтверджені факти знищення або пошкодження орендованого майна внаслідок бойових дій? Роз’яснення з цього приводу надав ФДМУ на своєму офіційному сайті*. Що й до чого, пояснимо далі.
  • Звітність + інвентаризація у воєнний час Наближається час подання фінансової звітності за перше півріччя поточного року. В які строки її необхідно подати в умовах воєнного часу? Відповідь на це запитання Мінфін нещодавно прописав у нормативці. Також було внесено деякі уточнення щодо проведення інвентаризації у воєнний час. Про все це — у нашому матеріалі.
  • Договір оренди в електронному вигляді: нюанси укладення Оренда державного та комунального майна в нових реаліях потребує і нових підходів до його передачі в оренду. Зокрема, ФДМУ передбачив можливість «електронного» підписання договорів оренди, бо «живе» підписання не завжди можливе. При цьому орієнтуватися і діяти слід досить швидко. У зв’язку з цим пропонуємо розібратися разом з усіма нюансами.
  • Виправляємо помилку в ПДВ-декларації Бюджетна установа — платник ПДВ подала декларацію з ПДВ за березень 2022 року своєчасно, у квітні. Але в червні було виявлено помилку в декларації. Як правильно виправити цю помилку: шляхом подання уточнюючої чи нової звітної декларації? В які строки це слід зробити?
  • Що змінилось у закупівлях? Нещодавно Кабмін уніс чергові зміни до постанови № 169*, які набрали чинності 29.06.2022. У свою чергу, Мінекономіки прокоментувало ці зміни у своєму свіжому листі**. Які закупівельні новації варто взяти до уваги замовникам передусім, розповімо в цьому матеріалі.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше