№25

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2022/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Знищено/пошкоджено орендоване майно: підтвердні документи На жаль, наслідки збройної агресії РФ жахливі. Це торкнулося й орендованого майна, зокрема, подекуди воно зазнало пошкоджень чи взагалі було знищено. Якими саме документами можуть бути підтверджені факти знищення або пошкодження орендованого майна внаслідок бойових дій? Роз’яснення з цього приводу надав ФДМУ на своєму офіційному сайті*. Що й до чого, пояснимо далі.
  • Звітність + інвентаризація у воєнний час Наближається час подання фінансової звітності за перше півріччя поточного року. В які строки її необхідно подати в умовах воєнного часу? Відповідь на це запитання Мінфін нещодавно прописав у нормативці. Також було внесено деякі уточнення щодо проведення інвентаризації у воєнний час. Про все це — у нашому матеріалі.
  • Договір оренди в електронному вигляді: нюанси укладення Оренда державного та комунального майна в нових реаліях потребує і нових підходів до його передачі в оренду. Зокрема, ФДМУ передбачив можливість «електронного» підписання договорів оренди, бо «живе» підписання не завжди можливе. При цьому орієнтуватися і діяти слід досить швидко. У зв’язку з цим пропонуємо розібратися разом з усіма нюансами.
  • Виправляємо помилку в ПДВ-декларації Бюджетна установа — платник ПДВ подала декларацію з ПДВ за березень 2022 року своєчасно, у квітні. Але в червні було виявлено помилку в декларації. Як правильно виправити цю помилку: шляхом подання уточнюючої чи нової звітної декларації? В які строки це слід зробити?
  • Що змінилось у закупівлях? Нещодавно Кабмін уніс чергові зміни до постанови № 169*, які набрали чинності 29.06.2022. У свою чергу, Мінекономіки прокоментувало ці зміни у своєму свіжому листі**. Які закупівельні новації варто взяти до уваги замовникам передусім, розповімо в цьому матеріалі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі