Темы статей
Выбрать темы

Прострочені продукти харчування: як списати?

Пеклуха Юлия, главный редактор журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Із початку війни наш дитячий садок не функціонує. Відповідно, харчування дітей у ньому не проводиться. Строк придатності раніше закуплених продуктів харчування наразі добіг кінця. Як правильно списати такі продукти з балансу?

Спочатку інвентаризація…

У разі встановлення фактів псування цінностей проведення інвентаризації є обов’язковим (на день установлення таких фактів). Пряму вказівку на це містить абз. 5 п. 7 розд. І Положення № 879*. При цьому обсяги такої інвентаризації визначає керівник установи.

* Положення про інвентаризацію активів та зобов’язань, затверджене наказом Мінфіну від 02.09.2014 № 879.

Водночас ми наполегливо радимо перевірити стан і наявність не лише швидкопсувних продуктів, а й всіх продуктів харчування, які зберігаються в харчоблоці та на складі. Навіщо? Це дозволить виявити і відокремити зіпсовані продукти, ті, строк придатності яких добігає кінця, від продуктів, яким не загрожує псування найближчим часом. У свою чергу, це допоможе прийняти виважені та правильні рішення щодо запобігання псуванню та подовження строків зберігання продуктів, які ще придатні для вживання.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше