Темы статей
Выбрать темы

Прострочені продукти харчування: як списати?

Пеклуха Юлия, главный редактор журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Із початку війни наш дитячий садок не функціонує. Відповідно, харчування дітей у ньому не проводиться. Строк придатності раніше закуплених продуктів харчування наразі добіг кінця. Як правильно списати такі продукти з балансу?

Спочатку інвентаризація…

У разі встановлення фактів псування цінностей проведення інвентаризації є обов’язковим (на день установлення таких фактів). Пряму вказівку на це містить абз. 5 п. 7 розд. І Положення № 879*. При цьому обсяги такої інвентаризації визначає керівник установи.

* Положення про інвентаризацію активів та зобов’язань, затверджене наказом Мінфіну від 02.09.2014 № 879.

Водночас ми наполегливо радимо перевірити стан і наявність не лише швидкопсувних продуктів, а й всіх продуктів харчування, які зберігаються в харчоблоці та на складі. Навіщо? Це дозволить виявити і відокремити зіпсовані продукти, ті, строк придатності яких добігає кінця, від продуктів, яким не загрожує псування найближчим часом. У свою чергу, це допоможе прийняти виважені та правильні рішення щодо запобігання псуванню та подовження строків зберігання продуктів, які ще придатні для вживання.

Эксклюзивный материал
Войдите, чтобы продолжить чтение Чтобы прочитать эту статью полностью, войдите в свой аккаунт или зарегистрируйтесь, если вы еще не с нами.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с лицензионным договором и договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa ic-prostir

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше