Теми статей
Обрати теми

Прострочені продукти харчування: як списати?

Пеклуха Юлія, головний редактор журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Із початку війни наш дитячий садок не функціонує. Відповідно, харчування дітей у ньому не проводиться. Строк придатності раніше закуплених продуктів харчування наразі добіг кінця. Як правильно списати такі продукти з балансу?

Спочатку інвентаризація…

У разі встановлення фактів псування цінностей проведення інвентаризації є обов’язковим (на день установлення таких фактів). Пряму вказівку на це містить абз. 5 п. 7 розд. І Положення № 879*. При цьому обсяги такої інвентаризації визначає керівник установи.

* Положення про інвентаризацію активів та зобов’язань, затверджене наказом Мінфіну від 02.09.2014 № 879.

Водночас ми наполегливо радимо перевірити стан і наявність не лише швидкопсувних продуктів, а й всіх продуктів харчування, які зберігаються в харчоблоці та на складі. Навіщо? Це дозволить виявити і відокремити зіпсовані продукти, ті, строк придатності яких добігає кінця, від продуктів, яким не загрожує псування найближчим часом. У свою чергу, це допоможе прийняти виважені та правильні рішення щодо запобігання псуванню та подовження строків зберігання продуктів, які ще придатні для вживання.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі