Темы статей
Выбрать темы

Документи про освіту: як показати отримання та видачу?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Відділ освіти отримав документи про середню освіту (свідоцтва та атестати) для видачі випускникам. На якому субрахунку слід обліковувати такі документи? Як правильно показати отримання та видачу таких документів?

За чий кошт?

Документи про базову середню та повну загальну середню освіту є персональними даними певної особи про здобутий рівень загальної середньої освіти в закладі освіти. Отримання таких документів є найбільш очікуваним моментом для кожного випускника. Натомість для бухгалтера документи про середню освіту — це не що інше, як звичайні бланки документів. А отже, вони потребують відповідного обліку та контролю. Як це зробити, розповімо далі.

Наразі процедуру замовлення, видачі та обліку документів про освіту, які виготовляють на основі фотокомп’ютерних технологій, визначено Порядком № 811*. Документи про освіту виготовляють на замовлення:

— департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської держадміністрацій;

— акредитованих закладів вищої освіти незалежно від їх підпорядкування і форми власності.

* Порядок замовлення документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту, видачі та обліку їх карток, затверджений наказом МОН від 10.12.2003 № 811.

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше