Теми статей
Обрати теми

Документи про освіту: як показати отримання та видачу?

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Відділ освіти отримав документи про середню освіту (свідоцтва та атестати) для видачі випускникам. На якому субрахунку слід обліковувати такі документи? Як правильно показати отримання та видачу таких документів?

За чий кошт?

Документи про базову середню та повну загальну середню освіту є персональними даними певної особи про здобутий рівень загальної середньої освіти в закладі освіти. Отримання таких документів є найбільш очікуваним моментом для кожного випускника. Натомість для бухгалтера документи про середню освіту — це не що інше, як звичайні бланки документів. А отже, вони потребують відповідного обліку та контролю. Як це зробити, розповімо далі.

Наразі процедуру замовлення, видачі та обліку документів про освіту, які виготовляють на основі фотокомп’ютерних технологій, визначено Порядком № 811*. Документи про освіту виготовляють на замовлення:

— департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської держадміністрацій;

— акредитованих закладів вищої освіти незалежно від їх підпорядкування і форми власності.

* Порядок замовлення документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту, видачі та обліку їх карток, затверджений наказом МОН від 10.12.2003 № 811.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі