Темы статей
Выбрать темы

Застаріла бібліотечна література: коли та як списати?

Матвеева Виктория, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Бюджетна установа — коледж має бібліотеку. Є потреба списати зношену та застарілу бібліотечну літературу (підручники, журнали). Якими нормативним документами керуватись? Які документи оформлювати? Як показати такі операції в бухобліку?

Якими документами керуємось?

Загальна процедура списання ОЗ та ІНМА (до складу яких відносимо й бібліотечний фонд) визначена в Порядку № 13141. Але цей документ містить більшою мірою загальні вимоги до порядку списання об’єктів державної власності та зовсім не враховує специфіку бібліотечних фондів. Тому керуватися виключно Порядком № 1314 при списанні бібліотечних фондів недоцільно.

1 Порядок списання об’єктів державної власності, затверджений постановою КМУ від 08.11.2007 № 1314.

Вирішити питання зі списанням бібліотечних фондів навчальним закладам допоможе спеціальний документ — Інструкція № 16862 Саме в цьому документі зібрано єдині вимоги до комплектування та обліку підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації державної і комунальної форм власності.

2 Інструкція про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, затверджена наказом МОН 02.12.2013 № 1686.

Також при списанні бібліотечних фондів бухгалтеру стануть у пригоді такі документи:

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше